fbpx

Chip nou pentru Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

liceul ortodox Roman CiorogariuFațada Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” de pe str. Republicii va fi reabilitată

 

25 August 2017

17:08

Clădirea Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” de pe strada Republicii nr. 48 va intra în lucrări de reabilitare a fațadei.

În prezent, fața clădirii prezintă semne evidente de degradare: porțiuni de tencuială și zugrăveală exfoliată, fisurată, dislocată, degradări cromatice ale zugrăvelii și elemente parazitare.

Lucrările de reabilitare sunt complexe și presupun: desfacerea tencuielii existente pe cele două fațade (de pe strada Republicii și fațada care dă spre Parcul Petofi Sandor), desfacerea placajului ceramic de pe fațada principală în zona accesului, eliminarea elementelor parazitare (cabluri, tije nefuncționale), montarea unui termosistem de polistiren expandat de 10 cm pe suprafața fațadei și de 5cm pe suprafața soclului, tencuirea fațadei și a soclului cu tencuială nobilă, schimbarea glafurilor existente, înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea racordurilor burlanelor la sistemul de canalizare, curățarea și reabilitarea ferestrelor existente ș.a.m.d.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 257.555, 56 lei (fără TVA), sumă asigurată prin bugetul local, iar durata de lucru este de 8 luni.

 

Diana Maria Danciu