fbpx

Circulaţia automarfarelor, de Paștele Catolic 2018, restricţionată pe teritoriul Ungariei

Important de ştiut!

 

29 Martie 2018

13:09

În perioada 29 Martie 2018 (ora 23:00 – ora României) – 30 Martie 2018 (ora 23:00 – ora României), iar mai apoi din 31 Martie 2018 (ora 23:00 – ora României) – 02 Aprilie 2018 (ora 23:00 – ora României) automarfarele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, au restricţie de circulaţie pe teritoriul Ungariei.

În perioada menţionată, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Aceste măsuri se datorează faptului că, în data de 01 Aprilie 2018, vecinii maghiari sărbătoresc Paștele. Totuși, restricțiile șoferilor de automarfare nu sunt valabile pentru transportul de călători și autoturisme.

La frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către  autoritățile ungare.

se menționează în comunicatul publicat de Poliția de Frontieră Română. Important de știut e că atunci:

când traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului și folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Utilă de accesat e aplicația online de verificare a timpilor de așteptare în toate punctele de trecere a frontierei din țară, click AICI.

Paula Dreve