fbpx

Clubul Fotografic Nufărul ne invită la un concurs de artă fotografică contemporană

foto: Monica Marton

Clubul fotografic caută noi talente în îndemânarea obiectivului.

 

15 Iulie 2020

13:00

 

Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea organizează, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, în cadrului Proiectului Cultural nerambursabil finanțat din bugetul Direcției Social Comunitară Bihor din subordinea Consiliului Județean Bihor, concursul și expoziția de artă fotografică contemporană dedicată aniversării a 200 de ani de la nașterea primului fotograf orădean, Mezey Lajos.

La concurs pot participa numai artiști fotograf cu domiciliul stabil în municipiul Oradea, care plătesc taxa de participare (45 lei de persoană) și îndeplinesc condițiile stabilite în Regulamentul concursului, cu un număr de maximum 5 imagini digitale, realizate de aceștia despre Oradea. Din sumele încasate vor fi acoperite cheltuielile de organizare a expoziției.

Lucrările vor fi expediate însoțite de bordeorul de participare. Borderoul va fi trimis completat corect şi complet, în format electronic, prin e-mail pe adresa: eurofotoart@gmail.com împreună cu lucrările de concurs. Semnătura autorilor de pe borderoul de participare va certifica că lucrările le aparţin în exclusivitate. Mărimea fişierului trebuie să depăşească 1Mb, cu latura mică minim 1000 de pixeli. Fiecare fişier, va avea un cod, care corespunde în borderou, cu titlul lucrării. Organizatorii salonului nu răspund pentru eventualele încălcări ale Legii nr. 8 din 1996 din România (privind drepturile de autor), de către participanţi.

Necompletarea corectă sau incompletă a borderoului, aduce după sine, excluderea participantului respectiv din salon, fără restituirea taxei. Excluderea de la jurizare, se va aplica şi în cazul netrimiterii la timp a taxei de participare. Lucrările vor fi expediate juriului codificate. Membrii juriului vor juriza imaginile online prin Zoom fără ca aceştia să cunoască numele şi prenumele autorilor. În urma punctajelor vor fi stabilite premiile concursului.

Organizatorii vor folosi lucrările primite pentru popularizarea acestei expoziției. Premiile concursului sunt 10 premii constând din plachete jubiliare Mezey Lajos și 6 premii speciale în bani (câte 500 lei fiecare).

Lucrările acceptate şi premiate vor fi prezentate în cadrul unei expoziții, în Galeria „Ștefan Vilidár István”, Centru
Expozițional EFA Oradea – România, din Cetatea Oradea, Palatul Princiar, Corpul C, etajul I, care va fi
vernisată în preambulul manifestărilor dedicate Bicentanarului „Mezey Lajos”, programat pe Vineri, 02 Octombrie 2020, la ora 09:00.

Lucrările acceptate și premiate vor fi prezentate și pe site-ul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Deciziile jurizării sunt incontestabile ! Juriul internațional va fi format din: artistul fotograf Georg S.Holzman E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania), criticul de artă dr. Ramona Novicov (România) și artistul fotograf Paul Bock (USA).

Ultimul termen de primire a lucrărilor este data de 21 August 2020. Jurizarea on-line va avea loc la data de 31 August 2020, iar anunțarea anunţarea rezultatelor se va face la data de 02 Septembrie 2020.

Informaţii suplimentare: eurofotoart@gmail.com, www.eurofotoart.com – telefon: 0741 212 111