fbpx

Colegiul Tehnic „Traian Vuia” își prezintă oferta educațională în „Săptămâna meseriilor”

O săptămână dedicată elevilor de clasa a VIII-a din județ

 

26 Februarie 2018

14:03

Campusul Tehnic „Traian Vuia” își deschide porțile pentru elevii de clasa a VIII-a din județ și nu numai. Astfel că în perioada 26 Februarie – 30 Martie 2018, se va desfășura Săptămâna meseriilor.

Cu această ocazie, elevii vor putea vedea cum se desfășoară o zi din viața unui copil de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, indiferent că e înscris la liceu sau la profesională.

Colegiul are o ofertă de formare pentru calificări profesionale prin învățământul profesional dual pentru: operator la maşini cu comandă numerică, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, sculer matrițer, electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate şi echipamente, bucătar, iar prin învățământul profesional de stat pentru: mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, tâmplar universal, confecționer produse textile, frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, bucătar, comerciant – vânzător, lucrător hotelier.

Elevii școlii profesionale beneficiază de un suport material de 200 lei/lună de la Ministerul Educației Naționale, iar cei de la învățământul profesional dual primesc în plus 200 lei/lună de la agentul economic, precum şi decontarea cheltuielilor legate de masă şi cazare, suportate de către Primăria Municipiului Oradea.

 

Diana Maria Danciu