fbpx

Concurs judetean de ecologie

casa ecologieO nouă etapă a concursului ecologic şcolar „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”.

18 Decembrie 2013

09:40

 

Zilele trecute s-a încheiat etapa judeţeană a concursului ecologic „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” care a avut ca temă Ecoturismul în contextul gestiunii deşeurilor. Competiția a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru a informa elevii despre importanţa ecoturismului.

28 de unităţi şcolare au susţinut trei probe care includeau un test grilă pe probleme ecologice, o prezentare powerpoint şi un test Adevărat/Fals (pentru cele 16 echipe de gimnaziu), respectiv argumentarea unei analize SWOT privind ecoturismul românesc (pentru cele 12 echipe de liceu).

Cele mai multe puncte la ciclul liceal au fost obţinute de Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleşd, urmat de Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta şi Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.

Câştigătorii ciclului gimnazial au fost elevii Şcolii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” Oradea cu 19,25 de puncte, urmaţi cu un punctaj foarte strâns de Şcoala Gimnazială nr. 1 Sântandrei, care a obţinut 19,20 puncte, iar pe locul trei s-a clasat Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir Oradea cu 19,15 puncte.

Toţi participanţi au primit diplome,  iar câştigătorii au fost premiaţi cu echipamente sportive.

 

Gabriela Zaica