fbpx

Concurs naţional de scriere la Biblioteca Judeţeană

sursa: unh.edu

Creativitatea este răsplătită şi încurajată.

 

03 Februarie 2018

10:00

Anul 2018 este unul de mare însemnătate pentru istoria ţării noastre, acesta fiind anul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul nu poate fi trecut cu vederea nici în domeniul literar, tocmai de aceea, la nivel naţional se organizează un concurs de scriere adresat persoanelor cu vârsta minimă de 15 ani. Competiţia este valabilă pentru orice fel de scriere, fie ea ştiinţifică, istorică, etnografică, literară cu condiţia să nu se îndepărteze de tema propusă, şi anume parcursul României până la Marea Unire şi evoluţia ţării în perioada următoare acesteia, cât şi viziunea pentru următorul secol.

Un alt criteriu de care trebuie să ţineţi seama este acela că textele trebuie scrise cu font-ul Times New Roman, 12 şi nu trebuie să depăşească 10 pagini.

Premiile vor fi împărţite pe categorii: tineri (15 – 35 ani) şi adulţi (36 – 100+ ani), iar lucrările cele mai inspirate vor fi publicate într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul Bibliotecilor Județene.

Concurenții din Bihor pot trimite creațiile la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai’’ Oradea, la adresa de e-mail bibliobihor.simpozion@gmail.com, până în data de 31 Octombrie 2018, urmând ca anunţarea câştigătorilor să fie în 15 Noiembrie 2018, respectiv premierea în 01 Decembrie 2018.

Paula Dreve