fbpx

Concurs national „Scoala Zero Waste”

szw3Acțiune de responsabilizare și recompensare a tinerilor elevi.

 

03 Martie 2014

15:16

EcoStuff România anunță începerea înscrierilor, 03 – 21 Martie, pentru ediția anului 2014 a concursului național „Școala Zero Waste”:

de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România.

În acest an competiția se va desfășura în perioada 22 Aprilie – 30 Mai 2014, iar premiile oferite se ridică la valoarea de 60.000 de lei.

Prin intermediul acestui concurs vom susține și întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, avand in vedere adoptarea prin lege a obligativității colectării selective.

transmit organizatorii. Unitățile școlare interesate pot obține informații mai multe de AICI sau AICI

Inițiativa a fost pentru prima dată derulată la nivelul județului Timiș, cu peste 6.300 de elevi implicați, care au strâns mai mult de 64 de tone de deșeuri. Tonul acțiunii a fost dat tocmai de numărul redus de școli care au luat o atitudine în privința colectării selective, dorindu-se protejarea naturii și reducerea gradului de poluare.

 

Ioana Mădălina Ștefănică