fbpx

Concursul naţional „Mesajul meu antidrog”, și în școlile din Bihor!

antidrogCampanie națională implementată și în școlile din județul nostru. 

 

17 Februarie 2015

17:35

În perioada Februarie – Mai 2015, elevii de gimnaziu și liceu din Bihor sunt invitați să se implice activ în concursul național „Mesajul meu antidrog”.

Are ca obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, prin implicarea elevilor în activităţi extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, cu caracter cultural-artistic sau sportiv, prin intermediul cărora să se promoveze şi un mesaj antidrog pozitiv.

Sub sloganul „Colorează-ți viața altfel… fără droguri”, tinerii se pot înscrie în competiție, în cadrul secțiunilor: film scurt metraj, spot, eseu literar, arte vizuale şi sport.

Prin secţiunile propuse, încercăm să oferim adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri, conştientizând în acest fel şi consecinţele negative asociate acestora.

Conform celor transmise de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor, lucrările care vor obține punctajul cel mai mare, la nivel județean, vor fi fi înscrise în faza națională a concursului, așadar încă o șansă de a poziționa Bihorul în topul județelor cu tineri creativi și conștienți de nocivitatea drogurilor.

 

Ciprian Costa