fbpx

Consiliul Național al Elevilor a fost acceptat ca membru al Reprezentativei Elevilor din Europa

consiliul national al elevilorO veste bună, dar care aduce și mare cinste orașului nostru. 

 

14 Iunie 2015

08:10

OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions) – Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor a acceptat ieri, 13 Iunie 2015, candidatura de aderare a Consiliul Național al Elevilor (CNE) din România.

Așadar, CNE este de acum înainte membru cu drepturi depline OBESSU. Vestea bună a venit chiar din partea orădeanului Horia Onița, președintele CNE, care a declarat că această acceptare este:

O încununare şi o dovadă a reprezentativității acțiunilor pe care CNE le întreprinde în ultima perioadă.

Aderarea s-a făcut cu 17 voturi pentru, 1 împotriva, 1 abținere și 2 absenți. Reușita survine la 3 ani după anunțarea candidaturii și după alte 2 încercări eșuate.

Este extrem de important ca vocea elevilor români, problemele şi nevoile lor să fie auzite la nivel european, iar reprezentanții elevilor să participe activ la luarea deciziilor privind politica reprezentanților elevilor la nivel european.

a mai adăugat Horia.

OBESSU este unica structură reprezentativă a elevilor din Europa, federație independentă fondată acum 40 de ani, în Belgia. Rolul său este de a apăra drepturile și interesele elevilor, de a contribui activ la îmbunătățirea procesului educațional.

Ioana Mădălina Ștefănică

diploma consiliu

consiliul national al elevilor

horia onita