fbpx

Copiii orădeni învață să gătească & mănânce sănătos. VIDEO

atelier gatit copii gratuit, youtube, ramona alina tomuta, nritionist, dietetician, oradea, chef balog janos, nature fan, Mâncarea e bucurie atunci când o pregătești și o savurezi alături de cei dragi ție!

 

25 Decembrie 2022

09:30

În speranța că ați fost cuminți anul acesta, și Moșul v-a adus cel puțin puterea de a cumpăra cadourile mult dorite celor dragi iar voi, la rândul vostru ați primit ce de mult timp ați visat, venim și noi cu un dar.

Al nostru e unul online, e un exemplu de „așa, da!” din partea membrilor comunității orădene. Așadar, despre ce e vorba?

Despre o inițiativă a unui îndrăgit colaborator al Evenimente Oradea, Ramona Tomuța. Acum câteva săptămâni vă anunțam că a pus bazele unui proiect care își dorește să inspire oamenii să mănânce sănătos. Pentru detalii, click aici. Să fie atenți la ce pun pe masă. În campanie au fost implicați studenți de la Dietetică și Nutriție, tineri, iar recent și copii.

Într-un cadru armonios și plăcut, Ramona Tomuța alături de Chef Balogh Janos au ținut un atelier gastronomic dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Scopul a fost educarea și îndrumarea spre o nutriție potrivită lor. Alături de Chef Balogh Janos și Ramona „cursanții” au pregătit mai multe feluri de mâncare, de la preparate sărate, la cele dulci și aromate.

Binențeles că le-a plăcut, dar ce e frumos în astfel de proiecte e faptul că oamenii, copiii în acest caz, se întâlnesc, vorbesc, împărtășesc, fiecare este parte a unei echipe care are un țel comun. Învață ce înseamnă prietenia, armonia, comunicarea, sprijinul, ascultarea, colaborarea, dar, poate cel mai important, au parte de reușite. Pot să vadă rezultatele muncii lor! Satisfacția reușitei e cea care susține o creștere sănătoasă a tinerei generații.

Una peste alta, cu o ureche plecată și cu o mânuță amestecând în bolul cu ingrediente, cursanții noștri au învățat că Mâncarea e bucurie! Aceasta este și deviza proiectului, mâncarea e bucurie, care îți poate susține în mod activ viața atunci când alegi conștient și o pregătești cu drag.

Și vă mai transmitem un detaliu important. Participarea a fost gratuită, proiectul fiind susținut de sponsori cu suflet, conștienți de importanța educației corecte și timpurii a tinerei generații.

Cine a făcut posibil ca toate acestea să se întâmple?

Ramona Tomuța, nutriționist dietetician, inițiatorul proiectului „Mâncarea e bucurie”, alături de Chef Balogh Janos – despre care Ramona mărturisește:

Chef Balogh Janos este partenerul atelierelor gastronomice mulțumită experienței pe care o are deja în bucătărie, de peste 20 de ani, dar și pentru ca face „mâncare cu suflet”! Stabilim împreună meniurile pe care sa le preparăm, eu vin cu o idee despre cum aș vrea să fie atelierul iar el gândește, pregătește si testează rețetele! Totul este pregătit cu bucurie și emoție, de aceea și atelierele sunt un succes!

Pe lângă că au parte de oameni de la care au ce învăța, iată că participanții sunt în compania unor specialiști care și din punct de vedere emoțional – relațional au ce transmite!

Alături de cei doi alături au mai fost Zmura Fresh și Elidor Pan! Despre Elidor știm că pregătesc prăjituri și bunătăți de excepție, dacă nu ne credeți treceți-le pragul, vă vor cuceri pe loc, iar despre Zmura Fresh vă spunem că au produse inovative în diverse combinații și sunt ideale atât ca idei de gustare sănătoasă cât și ca pachețel pentru școală sau chiar idee de mic dejun!

O combinație perfectă de oameni, gusturi, calități și arome într-un proiect educativ care sigur a făcut diferența, Mâncarea e bucurie, găzduit și desfășurat în ambianța plăcută a bucătăriei Hotelului Sky!

Înainte de a ne încheia scrierea, vrem să vă transmitem că aici puteți urmări pe YouTube materialul video realizat în timpul atelierului cu cei mici, iar mai jos vă lăsăm și varianta publicată pe Facebook.

Cuvintele care încheie acest material îi aparțin Mirunei, de 9 ani, unul dintre participanții atelierului gastronomic „Mâncarea e bucurie”, care a mărturisit că:

Am mâncat pentru prima dată un sandwich sănătos! Și am mâncat chiar 2!

 

Ioana Mădălina Ștefănică