fbpx

Cortizonul, hormonul care ne menţine energia

sursa: i0.1616.ro

Un ajutor împotriva multor boli.
17 Septembrie 2017

14:33

Cortizonul nu este un medicament, ci un hormon natural, produs de către glandele suprarenale, fiind esenţial pentru funcţionarea normală a corpului, mai ales când suntem supuşi stresului fizic sau psihic – rolul său este de a limita procesele inflamatorii, de a regla diviziunea celulară, de a stopa procesele degenerative şi proliferarea formaţiunilor tumorale.

Absenţa secreţiei de cortizon este cunoscută ca boala lui Addison, care este fatală în lipsa tratamentului. De aceea, specialiştii au reuşit să creeze derivaţi semi – artificiali ai cortizonului, care au efecte mult mai puternice şi care luptă împotriva mai multor boli cum ar fi: alergie, astm, lupus, reumatism, leucemie, inflamaţii diverse. De asemenea, sunt folosiţi în boala canceroasă pentru a încetini evoluţia tumorilor.

Deşi ajută organismul, luat în cantităţi mari cortizonul produce şi efecte negative cum ar fi: scăderea imunităţii, osteoporoza, reţinerea de apă în ţesuturi, boli cardio vasculare, fragilitate vasculară, boli infecţioase, hipertensiune arterială, nivel crescut de colesterol, depresie, anxietate, insomnie.

Paula Dreve