fbpx

Credibil sau incredibil, dar inima lui Zsolti continuă să bată!

zsoltiCine ar fi crezut că… ?! 

 

05 Octombrie 2015

09:37

La sfârșitul lunii Septembrie vă rugam să faceți gestul salvator de a merge și de a dona sânge pentru tânărul Zsolti Lorincz.

În timp ce își desfășura activitatea, într-o vulcanizare, lui Zsolti i-a explodat un cauciuc în față.

Din cauza stării grave, a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca. A fost supus unei intervenții chirurgicale și urma să mai suporte și altele.

Conform celor declarate de familie, și 50 de persoane, într-o zi, au donat sânge pentru ajutorarea lui Zsolt.

În ciuda tuturor eforturilor depuse, el a intrat în moarte cerebrală. Sfârșitul era mai mult decât cert.

Dar un miracol a avut loc, iar inima lui Zsolti și astăzi bate! Da, în pieptul unui arădean de 38 de ani, care suferea de cardiomiopatie dilatativă valvulară.

Familia a fost de acord să doneze organele tânărului, inima, ficatul și tot ce s-a putut preleva, pentru a ajuta oameni care într-adevăr aveau nevoie de o minune.

În România, un transplant de inimă este foarte rar, însă unul a avut loc vinerea ce a trecut, în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureș.

Profesorul doctor Horațiu Suciu a fost cel care a efectuat intervenția, și a ajutat un domn ajuns la capătul resurselor biologice, informează Zi de Zi Mureș.

Credibil sau incredibil, dar Zsolti „trăiește”, chiar dacă astăzi, 05 Octombrie 2015, trupul lui va fi înmormântat în Cimitirul din Episcopia, de la orele 14:00.

Este extraordinar să vezi tăria pe care oamenii o pot avea, chiar și atunci când durerea le sfâșie inima. Gestul familiei Lorincz este admirabil.

De acum înainte, Zsolti este și va rămâne eroul nostru. Eroul care a primit, dar care a știu să dăruiască.

A primit din toată inima salvatorul gest al donării de sânge, dar și gândurile voastre bune. Însă la final, când firul vieții se afla de capăt, a făcut, la rândul lui, umanul gest al donării, al donării inimii, în semn de recunoștință pentru viața scurtă și frumoasă pe care a avut-o, pentru familia minunată și pentru orădenii extraordinari care au sărit să îl ajute!

Zsolti trăiește și va trăi mulți ani de acum înainte cu ajutorul vostru, cu sângele donat de fiecare dintre voi! Poate nu v-ați dat seama, dar ați donat pentru două vieți, chiar dacă una a decis să trăiască, de acum înainte, în ceruri! Sunteți extraordinari, vă mulțumim!

 

 

Ioana Mădălina Ștefănică