fbpx

Crud si uimitor: testoase vii sunt purtate in China pe post de breloc

testoate de vii breloc chinaChinezii au mai inventat ceva: broa╚Öte ╚Ťestoase vii ca breloc de chei.

 

21 Decembrie 2013

17:19

Ultima groz─âvie din China: brelocurile vii. Iat─â c─â poporul chinez a mai scos ceva pe pia╚Ť─â, dar de aceast─â dat─â inven╚Ťia lor sfideaz─â legea drepturilor animalelor. ├Än pie╚Ťele din mai multe localit─â╚Ťi comercian╚Ťii au scos la v├ónzare ╚Ťestoase, pe╚Öti sau salamandre pe care oricare dintre doritori le pot purta ca ╚Öi accesorii la chei, gen╚Ťi sau la oglinda ma╚Öinii.

Poate nu v─â vine s─â crede╚Ťi dar este adev─ârat. Animalele sunt ori crescute ├«n captivitate ori pescuite din apele asiatice ╚Öi puse ├«n pungi micu╚Ťe cu ap─â, pe tarabe, ca obiect de comer╚Ť. Oricine dore╚Öte poate cump─âra o mic─â salamandr─â care este ÔÇ×├«ncapsulat─âÔÇŁ ├«ntr-o teac─â cu un lichid ├«mbog─â╚Ťit cu substan╚Ťe nutritive ╚Öi oxigen care le-ar permite s─â tr─âiasc─â ├«n aceast─â crud─â form─â de captivitate timp de dou─â luni. Conform distribuitorilor apa poate fi schimbat─â, iar animalul hr─ânit, dar c├ót de hazliu poate fi un asemenea dar oferit copiilor ├«n condi╚Ťiile ├«n care el condamn─â la moarte mii sau poate chiar sute de mii de animale.

Conform Euronews, care a efectuat ╚Öi un reportaj pe aceast─â tem─â, v├ónz─ârile sunt destul de mari, de aproximativ 50 de animale pe zi. Costurile achizi╚Ťion─ârii unui astfel de ÔÇ×accesoriuÔÇŁ sunt relativ sc─âzute, iar ├«n China nu exist─â nicio lege care s─â ├«nterzic─â acest tip de comer╚Ť sau de maltratare a animalelor. Mai jos ave╚Ťi ╚Öi videoclipul Euronews.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â