fbpx

CSM CSU Oradea a câștigat memorialul ,,Antonio Alexe” 2016

foto: Sergiu Vicaș

foto: Sergiu Vicaș

Felicitări sportivilor noștri!

 

11 Septembrie 2016

18:00

Echipa organizatoare a izbutit o victorie în fața titanilor de la Partizan Belgrad. Sâmbătă, 10 Septembrie 2016, a avut loc ultimul joc din cadrul turneului memorial „Antonio Alexe”.

CSM CSU Oradea a avut onoarea de a juca împotriva unui nume impresionant al baschetului european, nimeni altcineva decât Partizan Belgrad. Echipa, care a venit din capitala Serbiei, are un palmares impresionant, compus din 21 de titluri naționale, 12 cupe și cel mai râvnit trofeu la nivel european, o Euroligă.

Spectatorii prezenți în sala sporturilor i-au văzut pe băieții lui Cristian Achim la treabă într-o formulă aproape completă, Rareș Pașca și Andrei Mandache fiind încă ținuți în afara lotului din pricina problemelor medicale.

A fost o confruntare aprigă, orădenii încercând să treacă ultimul examen înaintea SuperCupei cu U BT Cluj-Napoca, Partizan ținându-le piept pe toată durata întâlnirii.

Pe mai tot parcursul confruntării, adversarii bihorenilor au fost la conducere, câștigând primele 3 sferturi, făcând diferența mai ales prin aruncările din spatele semicercului. La acest capitol, Oradea nu a excelat pe parcursul partidei, dar urma să devină un factor decisiv în câștigarea meciului.

Cu doar câteva secunde înainte de final, scorul era 76 – 75 pentru echipa din Belgrad. În urma unui time-out, orădenii repun mingea în terenul adversarilor, în ultima secundă mingea ajunge la Pasalic, care transformă o aruncare din spatele semicercului, scorul final fiind 76 – 78.

CSM CSU Oradea a câștigat, astfel, turneul, acumulănd 2 victorii. Pe locul secund s-a situat Partizan Belgrad, cu o înfrângere și o victorie. Echipa de pe locul al treilea, Bm Slam Ostrow, a avut un bilanț de 2 înfrângeri în 2 meciuri.

Îmbucurător a fost faptul că, la finalul memorialului, s-au strâns aproximativ 9.000 de lei pentru Andreas Dominic, un copil de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală.

Acesta a fost ultimul meci de pregătire pentru băieții antrenați de Cristian Achim, următorul joc fiind unul oficial, în cadrul SuperCupei României. Partida se va desfășura Joi, 15 Septembrie 2016, de la ora 18:00, în Arena „Antonio Alexe”. Prețul unui bilet este de 10 lei și se poate achiziționa online prin intermediul www.eventbook.ro

 

Sergiu Vicaș