fbpx

CSM CSU Oradea a învins Steaua București în sferturile de finală ale Cupei României 2019

Orădenii au controlat în mare parte partida și s-au impus la o diferență de 20 de puncte. 

 

14 Martie 2019

12:03

În mijlocul săptămânii, Miercuri, 13 Martie 2019, a avut loc meciul dintre CSM CSU Oradea și Steaua București în Arena „Antonio Alexe”, confruntare ce a contat pentru sferturile de finală ale Cupei României la Baschet Masculin, ediția 2018/19.

Echipa gazdă pornea ca favorită în reeditarea finalei campionatului de anul trecut, respectatându-și statutul pe întreaga durată a partidei, echipa bucureșteană fiind una mult mai slabă din punct de vedere al performanțelor în acest sezon.

Watson, Valeika și Zekovic au înscris fiecare câte 17 puncte pentru CSM CSU Oradea, ultimul realizând un triple-double cu cele 11 recuperări reușite de acesta. Pentru Valeika a fost meciul cu cele mai multe puncte înscrise în acest sezon. Richard a contribuit și el cu 16 puncte, fiind jucătorul care a petrecut cel mai mult timp pe parchet (29 minute).

Din tabăra „militarilor” cel mai bun marcator a fost Duric cu 13 puncte, fiind urmat de Delas cu 12 puncte. Suporterii au putut să-i vadă la treabă în echipa oaspete pe fostul căpitan al Orădenilor și dublu campion al României alături de aceștia, Andrei Mandache și pe Uros Lucic, un alt fost component al echipei noastre, campion cu Oradea în sezonul 2015/16.

Meciul retur va avea loc pe terenul Stelei, în București. Partida se va desfășura Miercuri, 20 Martie a.c., de la ora 16:00. Confruntarea va fi transmisă pe Digi Sport.

 

Sergiu Vicaș