CSM CSU Oradea, înfrântă de liderul grupei din Basketball Champions League!

meci de baschet, scor finalÎn continuare alături de echipa de suflet! 

 

05 Ianuarie 2017

11:45

Precum s-a întâmplat și în meciul tur, Le Mans Sarthe a învins formația orădeană.

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, CSM CSU Oradea a jucat o nouă partidă din cadrul competiției europene, joc desfășurat în Arena „Antonio Alexe” cu casa închisă.

Înainte de debutul confruntării, spectatorii prezenți au avut ocazia să îi facă o primire călduroasă unui oaspete de seamă aflat și el la meci. E vorba de Rade Markovic, fostul căpitan al CSM CSU Oradea, un jucător cheie în sezonul precedent, care a culminat cu titlul de Campioni ai României.

Meciul a început într-o lumină bună pentru gazde, primul sfert încheindu-se cu scorul de 19 – 21. Oradea s-a distanțat la un moment dat, cu 4 puncte, dar s-a văzut condusă din nou. Progresiv, Le Mans s-a desprins pe tabelă în sfertul 2, în pauza mare scorul fiind de 41 – 31.

Sfertul 3 a cunoscut o nouă revenire a elevilor lui Cristian Achim, oaspeții având un avantaj de doar 3 puncte (44 – 47) în minutul 25, grație unei sclipiri de 6 puncte consecutive înscrise de Denison. Acesta a fost cel mai bun sfert pentru CSM CSU Oradea, fiind câștigat cu un scor parțial de 17 – 10. Astfel, înainte de sfertul 4, scorul era 48 – 51.

Ultimul act avea să fie unul în care Le Mans să-și etaleze valoarea tehnico – tactică de care dispune. Sfertul a fost câștigat cu scorul de 12 – 28 de către francezi. Tabela de marcaj afișa, la final, o victorie incontestabilă a oaspeților, 60 – 79.

Din tabăra orădenilor, cel mai bun jucător a fost Sean Denison. El a reușit un double – double, contabilizând 18 puncte și 13 recuperări. Al doilea marcator a fost Bane Mirkovic cu 13 puncte.

Pentru Le Mans, Giordan Watson a înscris 12 puncte și a pasat decisiv de 8 ori. Reamintim că fostul component al Energiei are șanse mari să evolueze pentru Naționala de Baschet Masculin a României în EuroBasket 2017, după ce a primit cetățenia Română.

Andrei Mandache și-a făcut revenirea cu ocazia acestei întâlniri sportive, internaționalul român lipsind din luna Decembrie, când a suferit o accidentare.

După încheierea meciului, pagina oficială de Facebook a echipei a anunțat repatrierea lui Will Franklin, jucător ce se întoarce pentru a 3-a oară la CSM CSU Oradea. Anunțul a venit după ce, în timpul conferinței de presă de după joc, Cristian Achim declarase că „avem nevoie de cel puțin un jucător nou”.

CSM CSU Oradea are, în momentul de față, 5 victorii și 6 înfrângeri, situându-se pe locul 6 din grupa B. În următorul meci, baschetbaliștii noștri vor întâlni, în deplasare, formația Khimik. Data desfășurării este 10 Ianuarie a.c., cu începere de la ora 19:00. Confruntarea va fi transmisă de către Digi Sport.

 

Sergiu Vicaș