fbpx

CSM CSU Oradea scrie istorie în FIBA Europe Cup

,,Leii Roşii” s-au calificat în premieră în semifinalele unui turneu European.

26 Martie 2021

9:00

CSM CSU Oradea a disputat pe teren propriu sfertul de finală al FIBA Europe Cup împotriva celor de la UnaHotels Reggio Emilia.

Partida a avut loc Joi, 25 Martie, 2021 în Arena ,,Antonio Alexe”. Elevii lui Cristian Achim au ajuns în această fază a competiţiei după ce au dispus de BC Dnipro în optimi.

Meciul a fost unul în care Orădenii au condus pe tot parcursul, fiind totuşi unul strâns din pricina scorului apropiat în permanenţă. Green a fost cel mai bun jucător al Orădenilor cu 15 puncte şi 4 recuperări. 

Pentru CSM CSU Oradea este prima dată când avansează atât de departe într-o competiţie de acest nivel. O performanţă egală din baschetul Românesc a mai reuşit Energia Rovinari în 2015 când s-a calificat tot în Final Four-ul competiţiei FIBA EuroChallenge, actualmente denumită FIBA Europe Cup.

Conform datelor furnizate de către FIBA, CSM CSU Oradea ar urma să joace în compania celor de la Arged BM SLAM Stal (Polonia) în data de 23 Aprilie a.c. Până în momentul de faţă nu s-a stabilit locaţia organizării semifinalelor.

Sergiu Vicaş

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *