fbpx

CSM CSU Oradea și-a prezentat lotul pentru noul sezon!

A fost o seară de gală a echipei de baschet masculin, la Filarmonică

 

 

15 Septembrie 2019

18:45

foto: CSM CSU Oradea

 

CSM CSU Oradea a organizat Vineri, 13 Septembrie 2019 o seară de gală în incinta Filarmonicii de stat. La acest eveniment au luat parte componenții echipei de baschet masculin, suporteri, sponsorii și mass-media. Scopul acestei seri a fost acela de a introduce 3 personalități ale echipei în ,,Hall of Fame“, prezentarea noului sponsor oficial al echipei și prezentarea oficială a lotului ce îi va reprezenta pe Leii Roșii atât în campionatul intern, cât și în cupele europene.

Gala a început cu prezentarea unor secvențe din trecutul echipei, urmând ca mai apoi să fie prezentate imagini din zilele noastre. Noul sponsor al echipei este SuperBet, una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive din România și Europa de Est. Conform celor spuse de către reprezentanții clubului, logo-ul SuperBet se va afla pe partea frontală ale echipamentelor de joc din sezonul 2019/2020.

O altă parte a galei a demarat atunci când 3 personalități au fost introduse în ,,Hall of Fame-ul” CSM CSU Oradea. Prima personalitate a fost nimeni altul decât regretatul Antonio Alexe. Acesta este unul dintre cel care a pus bazele înfințării echipei de baschet masculin. Visul său s-a materializat, ba mai mult: Oradea a devenit campiona României la baschet masculin de 3 ori în ultimele 4 sezonae. Din păcate, Toni Alexe nu a reușit să vadă toate acestea, pierzându-și viața într-un cumplit accident de mașină când se întorecea în Oradea în 21 Ianuarie, 2005.

A doua persoană introdusă a fost Will Franklin. Acesta a condus echipa spre primul titlu din istorie, câștigat în 2016 din postura de căpitan al echipei. Acesta a trimis un video pe care cei prezenți au putut să îl urmărească, în care acesta purta un echipament oficial de joc al CSM și transmitea tuturor mulțumiri pentru această distincție.

Al treilea, dar nu cel din urmă ce a fost introdus a fost antrenorul Cristian Achim. Acesta se află de 10 ani pe banca Orădenilor, fiind cel mai longeviv antrenor din sportul Românesc. Alături de acesta, CSM CSU Oradea a câștigat campionatul de 3 ori, locul 2 în 2014, locul 3 de 2 ori și medalia de argint în Cupa României de 4 ori.

Seara s-a încheiat cu prezentarea pe rând a fiecărui jucător și staff-ul echipei, acest moment fiind precedat de un speech al lui Bobe Nicolescu. Acesta a afirmat faptul că și-ar dori să petreacă în Oradea cel puțin aceeași perioadă de timp ca și antrenorul Achim.

La final, cei prezenți au putut să se fotografieze și să obțină autografe de la jucătorii lor favoriți.

Pentru CSM CSU Oradea, primul joc oficial va avea loc marți, 17 Septembrie a.c. în deplasare pe terenul celor de la Falco Szombathely. Returul va avea loc în Arena ,,Antonio Alexe” Vineri, 20 Septembrie a.c. de la ora 19:00.

Sergiu Vicaș