fbpx

CSM Oradea in prima finala de baschet din Cupa, din istorie!

csm oradea fanCSM Oradea a oferit fanilor s─âi un meci de infarct ├«n prima semifinal─â a Cupei Rom├óniei, disputat─â la Ploie┼čti.

12 Aprilie 2014

09:54

Elevii lui Achim au c├ó╚Ötigat ├«n fa┼úa celor de la BCM Pite┼čti cu 86 – 84, dup─â o repriz─â de prelungiri.

Primul sfert a ├«nceput sub semnul echilibrului, cele dou─â echipe altern├ónd perioadele ├«n care au fost la conducerea jocului, scorul ├«nregistrat dup─â 10 minute de joc fiind 18 – 19. Nici ├«n urm─âtoarea perioad─â or─âdenii nu au reu┼čit s─â se impun─â, pite┼čtenii au c├ó╚Ötigat secven┼úa num─ârul #2 cu 20 – 16, ├«n primul r├ónd datorit─â jocului impecabil la recuperare.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru elevii lui Achim, CSM c├ó╚Ötig├ónd sfertul #3 gra┼úie unui joc defensiv de excep┼úie, scor 18 – 9. A fost o secven┼ú─â de joc ├«n care bihorenii au ob┼úinut 12 recuper─âri, fa┼ú─â de cele doar 17 reu┼čite ├«n total ├«n primele 20 minute de joc. Datorit─â acestei performan┼úe, or─âdenii aveau un avans de 4 puncte ├«naintea inceperii secven┼úei decisive, avantaj pe care ┼či l-au extins chiar ┼či la 10 lungimi diferen┼ú─â, cu 5 minute ├«nainte de joc.

Un meci ce p─ârea s─â decurg─â ├«ntr-o singur─â direc┼úie a oferit un final de poveste fanilor celor dou─â forma┼úii, pite┼čtenii reu┼čind un forcing remarcabil pe final ┼či, gra┼úie c├ótorva arunc─âri de 3P reu┼čite, coroborate cu rat─âri interminabile ale b─âie┼úilor no┼čtri de la linia de libere, meciul a intrat ├«n prelungiri.

Alte 5 minute de joc urmau s─â g─âseasc─â forma┼úia lui Achim la conducere de la un cap─ât la altul, ajung├ónd din nou la o diferen┼ú─â aparent lini┼čtitoare de 6 puncte diferen┼ú─â cu 2 minute ├«nainte de final. Scenariul avea s─â fie aproape identic cu cel din sfertul #4, iar forma┼úia considerat─â oaspete a folosit aceea┼či tactic─â, cu 3 secunde ├«nainte de final, aruncarea liber─â secund─â ratat─â inten┼úionat, plus presiunea pe recuperarea ofensiv─â, lucru pe care l-a reu┼čit Ulmer, extrema american─â, care nu a reu┼čit s─â pun─â mingea ├«n co┼č, rat├ónd un lay-up contestat de pivotii no┼čtrii.

Discut├ónd despre statistic─â, CSM a avut 47% (22/47) de la arunc─ârile de 2P, respectiv 32% (6/19) din afara semicercului. Probleme imense am avut din nou la libere, nu mai pu┼úin de 15 arunc─âri ratate de elevii lui Achim, care au avut doar 62% (24/39). Pite┼čtenii au avut procentaje mai bune de la arunc─ârile de 2P, transform├ónd 58% (22/38), de la 3P fiind ├«ns─â mult mai slabi ca juc─âtorii lui Achim, doar 19% (5/27). Arunc─ârile libere au fost un procedeu la care elevii lui ┼×apera au fost de asemenea mai buni din punct de vedere statistic, 74% fiind cifrele lor (25/32). Un echilibru perfect s-a ├«nregistrat ├«n dreptul recuper─ârilor, 44 pentru ambele combatante, ├«ntr-o distribu╚Ťie identic─â, 18 ofensive ÔÇô 26 defensive.

Din punct de vedere individual, putem s─â-l consider─âm MVP-ul partidei pe Titus Nicoar─â, extrema de for┼ú─â a lui CSM reu┼čind o partid─â uria┼č─â, cochet├ónd cu un double-double: 18 puncte ┼či 9 recuper─âri. Dillon a oferit de asemenea o presta┼úie solid─â, reu┼čind 19 puncte ├«n 35 minute de joc, al─âturi de 6 recuper─âri ┼či 1 pas─â decisiv─â. De la alb – viole┼úi s-au remarcat ├«n mod special Prancje Barac, autor a 17 puncte, 4 pase decisive ┼či 3 recuper─âri, Ousmane Barro av├ónd si el o contribu╚Ťie importan╚Ť─â, pivotul senegalez av├ónd 14 puncte, 7 recuper─âri ┼či 1 pas─â decisiv─â.

CSM Oradea va juca astăzi, 12 Aprilie 2014, prima să finală de Cupa din istorie, urmând să întâlnească echipa Energiei Rovinari.

 

Florin Miron