fbpx

CSM Oradea infranta de CSU Ploiesti la baschet

we love csm oradeaBaschetbaliștii orădeni au pierdut meciul cu ploieștenii.

 

03 Martie 2014

08:21

CSU Ploieşti a învins CSM Oradea în ultimul meci al etapei din Liga Națională de Baschet, scor 79 – 66, în urma unui meci dominat de la un capăt la altul de campioana în exerciţiu, care a profitat cu vârf şi îndesat de absenţa căpitanului nostru, William Franklin. Prahovenii au început că din puşcă partida, reuşind un impresionant 29 – 15 în primul sfert, lucru remarcat destul de pragmatic şi de antrenorul echipei noastre, Cristi Achim, la conferinţă de presă de după meci:

Noi am început prost, lucru care din păcate, se pare că a devenit un obicei. Am reuşit să ne apropiem şi la 3 puncte, însă nu a fost suficient.

Orădenii nu au mai aşteptat repriza a doua pentru a porni deja clasica cursă de urmărire a adversarului, care avea 14 puncte avans după primele 10 minute de joc, iar în sfertul #2 defensivă CSM-ului a funcţionat excelent, permiţând adversarei doar 10 puncte marcate, în timp ce noi am reuşit 17. După 20 de minute de joc mai rămânea un deficit de 8 puncte de recuperat, lucru reuşit în mare măsură în sfertul #3, când echipa a redus handicapul chiar și la doar o singură posesie, reuşind să tranşeze cu 17 – 20 a treilea sfert.

În sfertul decisiv campioana a apăsat din nou pedala de acceleraţie şi a tranşat din nou secvenţa în favoarea lor, câştigând cu 23 – 14, pentru un total de 79 – 66, succes în urmă căruia s-au instalat pe prima poziţie a clasamentului, având aceeaşi linie cu noi, 16 victorii – 5 înfrângeri, însă un avantaj generat de dublă victorie în meciurile directe cu noi. Sibiul e pe #3 cu 16 victorii – 4 înfrângeri, însă ei au un meci mai puțin disputat, restanță ce se va disputa pe 12 Martie pe terenul celor de la SCM Craiova.

Discutând despre statistica generală a celor două echipe, ploieştenii au reuşit o zi solidă în privinţa aruncărilor de la 2P, transformând 64% (23/36), cifra completată de un 37% de la 3P (7/19), în timp ce elevii lui Achim au etalat un baschet procentual foarte bun privind aruncările din acţiune, 56% de la 2P (18/32), respectiv 64% de la 3P (7/11), marea problemă pentru noi fiind în dreptul aruncărilor libere, doar 56% transformate (9/16), faţă de cele 12/17 ale ploieştenilor (71%).

Privind recuperările, a fost un meci extrem de sărăcăcios din acest punct de vedere, lucru datorat procentajelor foarte bune la aruncare ale ambelor formaţii, după două meciuri la rând în care am fost surclasaţi cu 15 unităţi la acest capitol, paradoxal ieri, 02 Martie 2014, am reuşit să dominăm, reuşind un total de 26 de mingi prinse sub panou (5O – 16D), faţă de cele doar 21 ale gazdelor (6O – 15D). Formaţia noastră a fost superioară şi în privinţa paselor decisive, având 12, faţă de cele doar 10 ale ploieştenilor. Din păcate un indice nefavorabil de 16 s-a înregistrat în dreptul nostru în privinţa posesiilor pierdute, faţă de cele doar 10 ale campioanei României.

Mutând fila şi îndreptându-ne atenţia asupra cifrelor individuale, fără dubii a fost seară lui Gerald Lee, pivotul titular al gazdelor fiind, de departe, cel mai bun om de pe teren, reuşind 27 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, pentru un indice al eficienţei de 24. Mai bine de 90% din joc, pivotul naționalei Finlandei a avut 100% în privinta aruncărilor de 2P. El a fost urmat la gazde de Alhajji Mohammed, autor a 19 puncte, 1 recuperare şi 1 pasă decisivă.

Pentru formaţia noastră a ieşit la rampă Vujadin Subotic, extrema muntenegreană reuşind un meci excelent, 19 puncte marcate, 2 recuperări şi 2 pase decisive, pentru un indice de eficientă de +17. Al doilea marcator al echipei a fost Daniel Dillon, autor a 11 puncte, el preluând o bună parte din atribuţiile de conducator de joc ale căpitanului William Franklin, care nu a evoluat din cauza unor probleme medicale minore, reuşind nu mai puţin de 6 assisturi. Pentru orădeni înfrângerea vine că un duș rece ce estompează, oarecum previzibil, o perioadă de 5 victorii consecutive, s-o recunoaştem, obţinute pe fondul unui joc nu foarte strălucit.

Următorul meci va avea loc Duminică, 09 Martie, cu începere de la ora 18:00, adversar urmând a fi vice-campioană BC Mureş, formaţie pe care am învins-o la 5 puncte cu doar 2 săptămâni în urmă, în restanţa din turul campionat disputată la Mureş.

 

Florin Miron