fbpx

CSM Oradea pe prima pozitie in Liga Nationala de Baschet

we love csm oradea baschet masculin evenimente oradeaBC Mureş – CSM Oradea, 74-78. Orădenii trec pe primul loc, chiar în „jungla” mureşeană.

19 Februarie 2014

22:47

 

CSM Oradea a reportat un succes deosebit de preţios în meciul restant din turul campionatului, partida disputată la Târgu-Mureş în compania lui BC din localitate. Graţie acestui succes, CSM Oradea a trecut pe prima poziţie în liga naţională de baschet masculin, având o linie de 14 victorii și 4 înfrângeri, la egalitate cu CSU Sibiu, însă cu avantaj în meciurile directe.

Ambele formaţii veneau cu moralul la cote ridicate înaintea acestei partide, orădenii obţinând un succes important la Mediaş, graţie unui sfert #4 fantastic, în timp ce „tigrii” mureşeni au învins în weekend-ul trecut la nu mai puţin de 19 puncte, pe CSU Ploieşti, luându-şi revanşa după finală pierdută în faţă lor anul trecut.

Orădenii au dominat această partidă pe tot percursul meciului, fiind la timonă cea mai mare parte din joc. Sfertul #1 s-a terminat cu 21 – 19 în favoarea noastră, la fel că şi sfertul următor, tranşat cu 16 – 16, bihorenii intrând la pauză cu un avantaj fragil de 3P. Târgu-Mureş a venit mult mai hotărâtă de la vestiare, impunându-şi jocul extrem de precis pe faza ofensivă, reuşind să câştige sfertul #3 cu 25 – 23.

În ultimele 10 minute ale meciului, CSM a dovedit din nou statutul de cea mai bună defensivă din campionat, reuşind să câştige cu 18 – 15 şi să menţină formaţia gazdă la acelaşi număr de puncte marcate, exact că sfertul #2, o performanţă absolut admirabilă, în condiţiile în care Mureşul era formaţia cu cel mai bun atac din competiţie.

Discutând despre statisticile celor două echipe, Mureşul a fost de-a dreptul impozantă în privinţa aruncărilor de la 2P, reuşind să convertească 23/34 (68%), însă CSM a reuşit mai multe puncte prin acest procedeu 26/47 (55%), chiar dacă procentajul a fost mai mic. Din afara semicercului cele două formaţii au avut acelaşi număr de reuşite, 6, însă mureșenii au insitat mult mai mult, având 23 de încercări (26% procentul reuşitelor), în timp ce Oradea a fost mult mai selectivă privind acest gen de aruncări, alegând această varianta de doar 14 ori, cu 43% reuşite. Procentajul aruncărilor libere a fost sensibil egal, 73% pentru Oradea (8/11), respectiv 71% (10/14) Mureşul.

Băieţii lui Achim au surclasat destul de clar echipa gazdă în privinţa recuperărilor, reuşind 34 (12O-22D), faţă de cele doar 27 ale Mureşului (8O-19D). Remarcăm de asemenea parametrii pozitivi pentru orădeni şi privind pasele decisive, 13, faţă de cele doar 10 ale echipei din Târgu-Mureş. La capitolul mingi pierdute se remarcă un echilibru, 16 pentru gazde, în timp ce elevii lui Achim avut 15 turnover-uri.

Analizând jocul individual, remarcăm al 3-lea meci consecutiv de-a dreptul excepţional pentru Will Franklin, căpitanul orădenilor ieşind la rampă din nou, într-un mare stil, reuşind 24 de puncte, 7 pase decisive şi 2 recuperări, fiind urmat din punct de vedere al eficienţei de Titus Nicoară, autor a 10 puncte şi 9 recuperări, foarte aproape de un alt double-double. De la mureşeni a strălucit „killerul” ploieştenilor, Mladenovic, autor a 19 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive, urmat îndeaproape de Goran Martinic, care a furnizat 17 puncte, 3 pase decisive şi 2 recuperări.

Succesul obţinut la Mureş e unul extrem de important, fiind al treilea consecutiv obţinut în deplasare, iar următorul meci „afară” e programat la Ploieşti, pe 02 Martie, când echipa va întâlni campioana CSU.

Până atunci însă, CSM va dispută următoarele două jocuri pe teren propriu, primul chiar Sâmbătă, 22 Februarie, în faţă celor de la BCM Piteşti, în timp ce Joi, 27 Februarie, de la ora 18:00, la Oradea va veni BC Timișiara, formaţie eliminată de amfitrioni în sferturile de finală ale Cupei României.

Susţine CSM Oradea îmbrăcat în roşu, vino alături de noi la meciul cu Piteştiul să încurajăm noii lideri ai campionatului!

 

Florin Miron