Curmalele – fructele exotice care ne menţin în formă

sursa: organicfacts.net

Un fruct cu multiple beneficii.

 

14 Aprilie 2018

12:19

Curmalele sunt fructe produse de curmalii cultivaţi în special în Iordania şi la graniţa dintre Iran şi Irak, cu exteriorul maro şi uscat, foarte aromate şi pline de minerale şi vitamine.

Fiind uşor de digerat, permit corpului să profite din plin de beneficiile pe care le oferă cum ar fi:

  • fibrele alimentare din curmale ajută la deplasarea cu uşurinţă a reziduurilor prin colon şi ajută la prevenirea colesterolului rău
  • conţinutul de fier ajută la echilibrarea nivelului de oxigen în sânge
  • cantităţile semnificative de minerale găsite în curmale ajută la întărirea oaselor şi lupta împotriva unor afecţiuni precum osteoporoza
  • conţinutul ridicat de fier al curmalelor le face să fie grozave ca supliment alimentar pentru persoanele care suferă de anemie
  • curmalele conţin zahăr natural care este transformat în glucoză şi folosit ca sursă de energie, fiind un aliment bun de mâncat înainte sau după antrenament
  • vitaminele prezente în curmale susţin buna funcţionare a sistemului nervos, potasiul fiind elementul de bază, el oferind îmbunătăţiri în privinţa vigilenţei şi vitezei activităţii cerebrale
  • curmalele conţin cantităţi mici de sodiu, dar sunt bogate în calciu şi magneziu, un mineral esenţial care contribuie la circulaţia sângelui, ceea ce reduce hipertensiunea arterială
  • ajută la reducerea reacţiilor alergice şi a alergiilor sezoniere
  • curmalele sunt folosite şi ca remediu împotriva intoxicaţiilor cu alcool, oferind atenuare rapidă a simptomelor mahmurelii

Paula Dreve