fbpx

Curtea Cetății Oradea, tot mai aproape de momentul deschiderii pentru turiști!

curtea cetății oradeaParcul Cetății mai suferă amânare o lună până când poate fi vizitat. 

 

13 Mai 2016

08:11

După cum bine știți, sau nu, Cetatea Oradea se dorește a fi un mare punct de atracție turistică. În acest sens, Primăria Oradea a demarat un proces de restaurare a curții interioare, însă, din cauza lipsei fondurilor, a sistat procesul până ce va găsi alte surse de finanțare europeană.

Totuși, ca să nu rămână „în paragină” și să deservească vizitatorii, a hotărât ca săpăturile făcute să se acopere, fapt ce le-ar permite turiștilor să poată arunca un ochi pe ici, pe colo.

Dacă inițial Primăria a anunțat că va cere constructorului să finalizeze lucrările până în data de 01 Iunie 2016, detalii AICIacum a revenit și a anunțat că acestea trebuie terminate în decursul lunii Iunie.

Partea bună este că muncitorii s-au pus deja pe treabă și vor realiza un contur de piatră fasonată pe forma vechii catedrale, marginile curții vor fi pavate cu piatră cubică, iar pe cele două săpături va fi montată sticlă, astfel încât vizitatorii să poată admira vestigiile.

După ce vor finaliza, edilii vor ca aici să fie organizate evenimente culturale. Lucrările sunt executate de societatea Constructorul Sălard și costă 1.000.000 de lei fără TVA.

 

Laura Luțai