fbpx

De azi, șoferii pot parca în subsolul parcării de lângă Piața Rogerius!

spitalul de copiiUndă verde, fără taxe, o perioadă! 

 

08 Noiembrie 2016

09:39

Începând de azi, 08 Noiembrie 2016, șoferii pot parca în partea de subsol a parcării de la Piața Rogerius, urmând ca de la începutul lunii Decembrie 2016 să fie dată în folosinţă şi partea supraterană.

Spațiul se va putea utiliza în mod gratuit, timp de trei luni, pentru ca locuitorii urbei să se obișnuiască cu noua parcare, urmând ca după perioada de acomodare să se implementeze și sistemul de taxe.

Subsolul a fost construit cu destinație specială pentru anagajații din zonă, care se vor putea bucura de anumite privilegii: tarif preferențial și durata de parcare prelungită. Partea subterană cu accese directe către spital și piață sunt destinate celor care au probleme de rezolvat în zonă și vor avea durata de parcare limitată. Parcarea va putea fi folosită pe timp de noapte de către riverani.

Parcarea D+P şi pasajul subteran de legătură cu Piaţa Rogerius au suprafața totală de 5467,76 mp, pe care s-au amenajat 412 locuri, fiind formată dintr-un demisol, cu o capacitate de parcare de 193 de mașini, și un parter neacoperit, cu o capacitate de 219 mașini, pasajul subteran urmând să fie dat în folosință într-un timp scurt. Valoarea lucrărilor este estimată la suma de 14.363.800 lei fără TVA.

De asemenea, se fac amenajări și dinspre parcare înspre strada Transilvaniei, unde a fost lărgit trotuarul, în partea dintre piață, pentru a-l corela cu parcarea etajată.

Noile parcări vor fi paralele cu axa drumului și vor fi marcate cu galben, iar refugiul nefolosit din stația de tramvai va deveni stație de taxi. În plus, orădenii se pot bucura și de noile linii de tramvai 4N și 4R, care fac leagătura între Nufărul și zona Sinteza.

 

Diana Maria Danciu