fbpx

De ce se despart oamenii?!

sursa foto: bestofmicro.com

sursa foto: bestofmicro.com

Oamenii se despart atunci când nu știu, cu adevărat, de ce are nevoie persoana cealaltă.

 

06 Februarie 2015

15:10

Un articol pentru toți oamenii și toate tipurile de relații.

Oamenii se despart, legăturile se rup, inimile de frâng, contractele de afaceri nu se mai leagă din cauza faptului că părțile implicate în „relație” nu cunosc care sunt adevăratele valori pe care fiecare persoană le are.

Concret, legătura dintre 2 prieteni se destramă atunci când unul dintre ei, sau chiar ambii, nu au suficientul interes în a cunoaște acele elemente care fericiresc, care sunt importante pentru partea cealaltă.

În dragoste, se aplică același principiu: atâta timp cât nu știi care sunt valorile iubitului/iubitei tale, relația va eșua.

Și în business e la fel. Degeaba încerci să vinzi, să legi un parteneriat, dacă nu ai ajuns să cunoști îndeaproape ce face, ce are nevoie și care dintre produsele/serviciile oferite de tine i se potrivesc cel mai bine companiei ofertate.

Mulți, poate, vă puneți întrebarea: și ce e de făcut?!

Soluția e extrem de simplă și la îndemâna tuturora: cunoașterea și analiza!

Pentru ca o prietenie să dureze, să fie „una adevărată”, pentru a ca o dragoste să poată depăși încercările, pentru ca o ofertă să fie acceptată, pentru ca rupturile să fie evitate, fiți foarte atenți la lucrurile care sunt importante pentru persoanele de lângă voi, la nevoile lor, la valorile lor.

Atunci când le veți cunoaște, respecta și, în unele cazuri, îndeplini, relația voastră, indiferent de natură, va fi una de succes.

  • Dacă celeilalte persoane îi place să mănânce mai mult salate, iar tu o inviți la o porție de carne de porc la grătar, fii sigur că te va refuza.
  • Dacă partenerului tău îi place să citească, iar tu mereu pregătești filme, fii sigur că va căuta persoane care să aibă aceleași interese ca și el.
  • Dacă clientul tău are nevoie de umbrele, iar tu îi oferi doar ochelari de soare, fii sigur că nu veți semna un contract prea curând.

Acestea sunt exemple puerile, „de suprafață”, însă e important să le cunoașteți pe toate. Totodată, țineți minte că o relație excelentă se bazează pe respect, comunicare, împărtășire, înțelegere și sprijin. Au și lucrurile materiale rolul rol, dar sunt doar niște „nisipuri mișcătoare”!

 

Ioana Mădălina Ștefănică