fbpx

De mâine, odată cu echinocțiul, începe OFICIAL primăvara anului 2021!

ziua dunării, aba crișuri, 29 iunieÎn ciuda tuturor prin câte am trecut, de mâine suntem în plină primăvară. Să ne bucurăm!

 

19 Martie 2021

08:26

În fiecare an, în luna lui Mărțișor, primăvara astronomică își intră în drepturi. Iată că mâine, 20 Martie 2021, la ora 11:37 a dimineții, avem parte de echinocțiul de primăvară, momentul în care ziua este egală cu noaptea în orice loc al globului ne-am afla.

Acum Pământul este cel mai apropiat de Soare, iar ziua, din acest moment, va fi tot mai mare. Dacă la noi vine primăvara iată că în emisfera Sudică poposește toamna astronomică. La Polul Nord se înregistrează începerea lungii zi polare, în timp ce la Polul Sud începerea lungii nopți polare.

Important: vă recomandăm ca momentul echinocțiului să îl petreceți în aer liber, afară în natură, chiar dacă vremea nu va fi cea mai prietenoasă. Conform specialiștilor în domeniu, o mare cantitate de energie benefică este eliberată în momentul echinocțiului, energie pe care o putem folosi pentru umplerea noastră cu optimism, vitalitate, prosperitate și bunăstare (energie pozitivă).

 

Următorul echinocțiu, cel de toamnă, îl vom celebra în 22 Septembrie 2021, ora 22:21.

 

Ioana Mădălina Ștefănică