fbpx

De Ziua Femeii 2016, Pasajul Metro va fi inaugurat!

pasaj suprateran metroDupă aproape 3 ani, trecerea supraterană este, în sfârșit, gata.

 

07 Martie 2016

13:53

Prefectura Bihor anunță că mâine, 08 Martie 2016, pasajul care traversează zona magazinului Metro va fi inaugurat. Dat în construcție în Aprilie 2013, deschiderea a tot fost amânată.

Ultima dată, în toamna anului trecut. Atunci, constructorii și-au dat seama că unul dintre stâlpii care susțin trecerea a fost amplasat peste rețeaua Companiei de Apă și întreaga execuție risca să se surpe. Au făcut un nou proiect, au deviat conductele și acum lucrarea poate fi predată circulației.

Investiția aparține Companiei Naționale și Autostrăzi de Drumuri Naționale din România și se ridică la 14,5 milioane de lei fără TVA. Lungimea totală a drumului este de 1,78 km și este o prelungire a șoselei de centură.

Scopul este de a prelua traficul greu din zona Dragoș Vodă – Calea Clujului și de a evita traversarea căii ferate de către automarfarele și autoturismele care au ca direcție DN1. Astfel se evită suprasolicitarea șinelor de tren, se scurtează timpul de așteptare, implicit vom avea un trafic mai fluid pe Calea Clujului.

Noul tronson de drum are o lățime de 14 metri și a fost construit cu 4 benzi, două pe fiecare sens.

 

Laura Luțai