fbpx

Dealul Ciuperca, inaccesibil, pentru o perioadă, iubitorilor de plimbări!

Ciuperca Aprilie 06Temporar, Ciuperca își trage obloanele. 

 

25 Octombrie 2016

12:51

Iubitorii de plimbări și aer liber sunt informați, de Primăria Oradea, că nu se vor mai putea relaxa pe Dealul Ciuperca, din cauză că, de la darea în folosință, aleile s-au distrus și necesită reparații.

Accesul în Grădina Ciuperca se închide începând de azi, 25 Octombrie 2016. Totuși, important de știut e faptul că vizitarea este permisă până la unitatea de alimentaţie publică, respectiv până la punctul de panoramă.

Este nevoie de efectuarea unor lucrări de remediere a aleilor dalate, care au suferit denivelări din cauza tasărilor și alunecărilor de teren. Lucrările de remediere vor fi executate în cel mai scurt timp, ținând cont și de condițiile meteo.

Reparațiile vor fi efectuate pe chestuiala firmei executante, Abed Nego, dat fiind că lucrarea este încă în perioada de garanție, de cinci ani. 

Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanțate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiției fiind de 1.942.304 Euro. Lucrările au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în Decembrie 2014, termenul final al lucrărilor fiind 31 Decembrie 2015.

Ioana Mădălina Ștefănică