fbpx

Deliciu de vară: porumb fiert

foto: Monica Marton

Ușor de preparat.

 

20 Iulie 2019

13:30

 

 

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 4 bucăţi ştiuleţi de porumb
  • 1,5 litri de apă
  • un praf de sare

Preparare:
Desfaceţi pănuşile de pe ştiuleţii de porumb, spălaţi porumbul, îl aşezaţi în oala sub presiune şi puneţi apă peste el cât să îl acopere. Închideţi oala şi o puneţi la foc pentru 25 de minute, la foc mediu.

Dacă nu folosiţi o oală sub presiune, păstraţi pănuşile şi puneţi jumătate din ele pe fundul oalei, aşezaţi porumbul, apoi cealaltă jumătate de pănuşi, apa cât să îl acopere şi puneţi la foc pentru 45 de minute, cu un capac deasupra.

Când este gata fiert, îl lăsaţi puţin să se răcească sau îl puneţi în apă rece pentru a se răci mai repede şi presăraţi sare deasupra lui.

Poftă bună!

Monica Marton

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *