fbpx

Demonstratie de forta la Bucuresti pentru CSM Oradea

we love csm oradeaCSM Oradea a reuşit să oprească seria de două eşecuri consecutive grație victoriei impozante obţinute la Bucureşti, pe parchetul celei mai titrate echipe româneşti de baschet din istorie, Steaua Bucureşti.

15 Martie 2014

21:13

 

Orădenii au reuşit cel mai bun meci al lor din acest sezon, cel puţin pe faza ofensivă, chiar dacă e doar al treilea privind numărul de puncte marcate/meci, cele 97 de astăzi sunt mult mai relevante faţă de cele 103 marcate Chiajnei pe teren propriu, respectiv cele 100 înscrise pe terenul Timbei. Dimensiunea acestei victorii e cu atât mai importantă cu cât Steaua a jucat acest meci hyper-motivată, acesta fiind o partidă de totul sau nimic pentru ei ce avea legătură cu prezenţa lor în play-off.

Dacă nimic imprevizibil nu se întâmplă în următoarele etape, acasă cu Farul, respectiv în deplasarea de la Chiajna, CSM Oradea şi-a obţinut matematic prezenţa în primele 4 formaţii la finalul sezonului regulat, lucru sinonim cu avantajul terenului propriu în primul tur, un aspect fundamental în dezideratul formaţiei noastre de a-şi atinge obiectul propus în acest campionat, terminarea în primele 4 echipe şi obţinerea unui loc de cupa europeană.

Revenind la meciul cu Steaua, începutul acestuia a păstrat stereotipul ultimelor partide, un 7 – 0 sec pentru Steaua, care a reuşit să câştige primul sfert al partidei, terminând 22 – 19. Următoarele 10 minute au fost de departe cele mai „tacticizate” din meci, defensiva orădeană funcţionând aproape la perfecţie, steliştii au marcat doar 8 puncte, încasând în acelaşi timp 17, astfel bihorenii aveau după 20 de minute de joc un avantaj de 6 puncte.

Secvenţa #3 a jocului a fost, foarte probabil, cel mai spectaculos sfert disputat în acest sezon al ligii naţionale de baschet. Absolut demenţial au funcţionat ofensivele ambelor formaţii, mizându-se mult pe tactică „run & amp; gun”, lucru care s-a văzut din plin pe tabela de marcaj unde s-au marcat 61 de puncte. A fost un veritabil festin „a la All-Star Game”, orădenii adjudecându-şi sfertul #3 cu 35 – 26. Înaintea ultimelor 10 minute de joc, Steaua avea ingrata misiune de a recupera un handicap de 15 puncte, lucru care s-a dovedit imposibil, Oradea reuşind să menţină echilibrul pe tot parcursului sfertul #4, pe care l-a cedat la un singur punct, scor 26 – 27, pentru un scor total 97 – 83 în favoarea oaspeţilor.

Discutând despre statisticile celor două formaţii, CSM Oradea a jucat un baschet procentual excelent, având 68% (23/34) reuşite de la aruncările de 2P, respectiv 8/17 (47%) şi o contribuţie reuşită de 82% (27/33) de la aruncările libere. Parametrii Stelei au fost inferiori la toate capitolele, 45% (17/38) de la 2P, 36% (12/33) de la 3P, respectiv 76% (13/17) de la aruncări libere. Un echilibru s-a înregistrat în privinţa recuperărilor, CSM având 32, faţă de cele 30 ale Stelei, în timp ce privind pasele decisive, Oradea a făcut un nou joc colectiv de excepţie, având 19 assisturi contabilizate, faţă de cele doar 14 ale bucureştenilor.

Cel mai bun jucător de pe teren a fost Titus Nicoară, extrema de forţă a echipei noastre reuşind 23 de puncte, 4 recuperări şi 1 pasă decisivă, fiind urmat de Daniel Dillon, autor a 19 puncte, 4 pase decisive şi 4 recuperări. De la gazde veteranul Durasovic a fost cel mai bun marcator, autor a 19 puncte, 4 recuperări şi 1 pasă decisivă, fiind urmat de Virgil Stănescu, veteranul Stelei acumulând 14 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive.

Pentru CSM Oradea va urma cea mai facilă partidă din acest campionat, ultimul joc disputat pe teren propriu în sezonul regulat, adversară urmând să fie Farul Constanţa. Modesta formaţie de la malul Mării Negre are doar 1 victorie în cele 23 de partide disputate până în prezent, fiind o grupare formată în totalitate doar din jucători tineri din România.

După meciul cu Farul va urma o altă întâlnire ce ar trebui să reprezinte o formalitate, conform calculelor hârtiei, deplasarea la Chiajna, echipă aflată în situaţie identică cu Farul, 1 singură victorie în 23 de etape. Ultimul meci din sezonul regulat ne rezervă o deplasare dificilă pe terenul Energiei Rovinari, o echipă care e în plină luptă pentru obţinerea ultimului loc de play-off.

Scorul final al confrutării de astăzi, 15 Martie 2014, Steaua București – CSM Oradea: 83 – 97.

 

Florin Miron