fbpx

Deseară: Conferință „Despre kitsch” la Seminarul Teologic Greco-Catolic

Se anunță un eveniment interesant!

 

05 Martie 2019

09:00

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea ne invită Marți, 05 Martie 2019, începând cu ora 18:30, la conferința „Despre kitsch. Strategii de supraviețuire”, organizat în cadrul ciclului Conferințele orădene.

Invitat este conf. univ. dr. Ștefan Gaie, titularul cursului de Estetică a Facultății de Artă din Oradea, prelegerea urmând să se desfășoare în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, strada Parcul Traian nr. 20.

Despre kitsch … adică despre una dintre obsesiile intelectualilor din secolul XX, ”răul absolut”, ”flagelul secolului”, dușmanul prin excelență al culturii … dar și despre delicatul, drăgălașul, fragilul, sentimentalul, ieftinul, vulgarul, dulce-viciosul, și, să recunoaștem, inevitabilul kitsch. (…) Dar ce este și de ce se face de fapt vinovat kitschul? Cum îl recunoaștem? Care sunt măștile kitschului? Ce este kitschul artistic? Dar cel politic sau religios? Ce este ”omul kitsch”? Ne putem feri de kitsch? Și de ce nu: Care sunt strategiile de supraviețuire într-o lume în care kitschul este omniprezent?

sunt chestiunile la care se vor oferi răspunsuri.

Intrarea este liberă.

Adrian Pop