fbpx

Dillon a inscris fenomenal in meciul cu BC Mures. VIDEO

csm oradea fanVictorie frumoasă pentru echipa de baschet CSM Oradea!

 

14 Mai 2014

08:49

Echipa de baschet masculin, CSM Oradea, a câştigat Marţi, 13 Mai 2014, meciul de debut al seriei în care o întâlnesc pe BC Mureş, vice-campioana de anul trecut. Orădenii au reuşit să câştige pentru prima dată în acest sezon în faţa propriilor fani contra echipei lui Sekulovic, în sezonul regulat ambele formaţii reuşind să se impună pe terenul adversarei.

A fost o partidă deosebit de intensă, desfăşurată într-o arenă Antonio Alexe populată până la refuz de fani orădeni, însă trebuie menţionată şi inimoasa galerie venită de la Târgu-Mureş. Meciul a debutat excelent pentru formaţia lui Cristi Achim, jucătorii săi realizând în primele 10 minute de joc cel mai bun sfert defensiv al partidei, permiţând oaspeţilor să marcheze doar 14 puncte. Ofensiva a răspuns cu 22, însă turația motoarelor a fost scăzută în sfertul următor, cedat la o diferenţă de 3 puncte, 14 – 17.

La pauză gazdele aveau o diferenţă de 5 puncte pe tabela de marcaj, iar la revenirea de la vestiare s-a repetat istoria sfertului inaugural, CSM reuşind în această perioadă cel mai bun parţial, 25 – 15. Sfertul s-a încheiat apoteotic datorită unei reuşite absolut fabuloase a lui Dillon, care a aruncat de sub propriul panou, reușind să scuture plasa adversarilor în ceea ce foarte probabil va fi coșul anului în baschetulul românesc.

Înaintea sfertului decisiv, formaţia gazdă avea un avans aparent confortabil de 15 puncte, însă meciul a fost unul departe de a fi încheiat, aruncările din afara semicercului ale oaspeţilor fiind mult mai precise în această secvenţă, ele contribuind la un scor 19 – 28, pentru 80 – 74 scor final.

Din punct de vedere statistic, situaţia stă destul de interesant, îndeosebi situaţia aruncărilor de la 2P, unde Mureşul a avut 60% (18/30), faţă de cele doar 45% (25/55) ale echipei gazdă, însă trebuie remarcat faptul că orădenii au avut cu nu mai puţin de 25 de aruncări de la 2P în plus, lucru datorat în mare măsură performanţei excelente la recuperări, 39 (19O – 20D), faţă de cele doar 28 (9O – 19D) ale oaspeţilor.

Din afara semicercului, procentajul a fost în favoarea echipei roş-albastre, 32% (6/19), Mureşul insistând mult mai mult la acest procedeu, convertind 29% (8/28) de la 3P. Procentajul liberelor a fost perfect pentru gazde, pentru prima dată în acest sezon, 12/12, faţă de cele 14/20 transformate de „tigrii” din Mureş. Foarte echilibrată balanţa la capitolul posesii pierdute, 14 – 15, acelaşi lucru înregistrându-se şi în privinţa paselor decisive, 13 – 12.

Discutând din punct de vedere individual, cel mai bun jucător al meciului a fost Titus Nicoară, extrema de forţă bihoreană, terminând partida în double-double, 21 de puncte – 12 recuperări – 1 pasă decisivă, pentru +29 la capitolul eficienţei. Următorul pe lista marcatorilor a fost Dillon, care avut 17 puncte – 7 recuperări – 2 pase decisive. De la oaspeţi, pivotul Sasha Mladenovic a avut un meci colosal, reuşind 25 de puncte – 8 recuperări – 1 pasă decisivă, fiind urmat de Ivanovic cu 15 puncte – 5 recuperări şi Denham Brown, care a pus pe tabela 15 puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive.

CSM Oradea câştigă acest meci cu scorul de 80 – 74, însă seria se dispută pe sistemul 3/5 şi pentru a avea garanţia cel puţin a unui meci #5, victoria mâine e obligatorie.

Partida se va disputa, astăzi, 14 Mai 2014, de la aceeaşi ora 18:45 la Arena „Antonio Alexe”, şi va fi transmis în direct pe Digisport 3 şi Digi 24 Oradea. Fanii CSM-ului sunt invitaţi a se prezenţa la sala din timp, pentru a se evita aglomeraţia şi a prinde un loc cât mai bun.

Susține CSM Oradea îmbrăcat în roşu. Vino alături de echipă, să o conducem către prima finală din istoria clubului!

 

Florin Miron