fbpx

Din Februarie incep lucrarile la Piata Rogerius

conferinta piata rogeriusÎntr-un an actuala Piață Rogerius va fi istorie!

 

23 Ianuarie 2014

12:57

17 Februarie 2014 este data la care se va da startul amenajării pieței Rogerius. Vestea bună este că în decurs de maxim un an de zile aici va fi ridicat un centru modern de afaceri cu produse agroalimentare. Anunțul a fost făcut public în cadrul unei conferințe susținute de viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, arhirectul Daniel Tivadar, directorul TIM SA Cluj, antreprenorul lucrării, Mihail Mândruţiu şi Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Municipiului Oradea.

Aici vom avea panouri fotovoltaice, piațetă publică de agrement deasupra clădirii, spații verzi, terase, locuri de odihnă, iar apele pluviale vor fi colectate pentru utilizarea lor la udarea spațiilor verzi, a plantelor și florilor ce vor fi însămânțate. În plus acest centru va beneficia și de un nou punct termic.

Munca la acest nou proiect se va desfășura în 3 etape:

  • prima dată se va purcede la amenajarea spaţiului de lângă hala de lapte, care găzduiește 25 de comercianţi, vânzători legume-fructe, peşte, pâine, feronerie care vor fi mutați temporar
  • apoi se va avea în vedere cosmetizarea zonei de legume-fructe
  • etapa a treia o va constitui reabilitarea bazarului

Din cauză că va fi nevoie de spațiu, o parte din cei care au mese închiriate în bazar vor fi mutați în parcarea din fața Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, într-un cort de 1.200 mp.

Investiția se ridică la 6,4 milioane de Euro bani obținuți din semnarea proiectului „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

 

Ciprian Costa