fbpx

Dorel Visan a adunat sute de oradeni la Filarmonica

visan 2Ziua Culturii Naționale marcată printr-un eveniment la care a participat și actorul Dorel Vișan.

 

13 Ianuarie 2014

09:06

Ieri, 12 Ianuarie 2014, Direcția Județeană pentru Cultură (DJC) Bihor a organizat la Filarmonica de Stat Oradea o serie de activități menite să marcheze Ziua Culturii Naționale, care se celebrează an de an pe 15 Ianuarie. Astfel că aici s-a proiectat un film, a fost prezentată o colecție de fotografii realizate anul trecut pe 08 Martie, iar cel mai important moment l-a constituit discursul maestrului Dorel Vișan, cu tema „Eminescu: om, geniu, sfânt”.

Chiar dacă a jucat un rol diferit, invitatul DJC a făcut ca sala „Enescu – Bartok” să fie neîncăpătoare. Cu mic cu mare orădenii s-au adunat pentru a-l asculta pe marele actor. Aceasta e a doua întâlnire a lui Dorel Vișan cu publicul de pe Crișul Repede în mai puțin de jumătate de an. În Octombrie 2013 el a mai susținut la Oradea o conferință pe tema „Omul și taina lui”, care de asemenea s-a bucurat de un mare succes.

În decursul acestei săptămâni vor mai avea loc momente care să marcheze nașterea poetului român Mihai Eminescu. Instituțiile au organizat un flashmob dar și o sesiune de depuneri flori și coroane la statuia bardului de la Ipotești. Detalii AICI sau AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică