fbpx

Dorin Costras va antrena poloistii oradeni

d costrasEchipa de polo masculin a CSM Digi Oradea are un nou antrenor.

 

07 Iunie 2013

09:10 

Deoarece contractul cu Toth László a expirat, echipa de polo orădeană va avea un nou antrenor. De la 01 August 2013 la cârma echipei orădene va sosi Dorin Costrăș, fost mare poloist orădean care a antrenat și în Spania. Contractul lui Dorin Costrăș este pentru un an, cu posibilitatea de prelungire.

Dorin Costrăș a jucat de 276 de ori pentru naționala României, marcând 422 de goluri, apoi transferându-se în Spania în anul 1990, unde a jucat pentru echipele Barcelona, Barceloneta, Mediterani și Sabadel, ajungând să antreneze echipa Mediterani, cu care a reușit să obțină locul IV în campionatul spaniol.

Noul antrenor va promova și jucătorii valoroși tineri din Oradea conform spuselor lui Florin Birta, director CSM:

Sigur că aceasta nu se va putea face într-un mod generos, fiindcă avem în vedere și participarea în cupele europene, unde avem nevoie de un lot competitiv, dar dorim ca în cadrul lotului și pe viitor să avem câte 3-4 tineri poloiști orădeni. Astfel, vor fi aprofundate relațiile cu clubul Crișul

La echipa de polo vor fi și alte schimbări, cum ar fi la postul de portar, unde va veni un jucător din Spania sau Serbia, iar echipa s-ar putea întări cu poloiști precum Ramiro Georgescu și Tiberiu Negrean. Însă este posibil ca unii jucătorii bucureșteni să părăsească echipa, însă nu Ghiban și Chioveanu, care, „cu siguranță vor rămâne”.

Conform lui Florin Birta, și în sezonul viitor, echipa de polo va încerca să câștige titlul național, „deși va fi ceva mai greu, fiindcă se vor întări și echipele bucureștene”. Un alt obiectiv va fi un parcurs cât mai lung în cupele europene.

 

Florin Mihalca