fbpx

Doua noi tablouri infrumuseteaza Primaria Oradea

Tablou primaria OradeaClădirea reședinței de județ s-a îmbogățit cu două noi lucrări de artă.

 

18 Aprilie 2014

21:16

Astăzi, 18 Aprilie 2014, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea, a avut loc dezvelirea tablourilor „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagiello la Oradea” şi „Primirea Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Oradea în 1919”. Acestea sunt realizate de pictorul ieşean Valentin Tănase.

Cred că este bine să readucem la cunoştinţă adevarata istorie şi aceste tablouri, dintre care unul este o reproducere după tabloul lui Bihari Sandor, și reprezintă un omagiu.

a declarat pictorul Valentin Tănase prezent la dezvelirea lucrărilor.

La moment au luat parte reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai altor instituţii din oraş, realizatorul tablourilor, arhitectul Pafka Ernest dar și Prea Sfinția Sa, Episcopul Virgil Bercea. Oficialii le-au vorbit celor prezenţi despre istoria clădirii Primăriei dar şi despre proiectul care vizează reabilitarea Sălii „General Traian Moşoiu”.

Dorim această reabilitare deoarece vrem să includem clădirea primăriei în circuitul turistic al oraşului.

a argumentat arhitectul Pafka Ernest.

Evenimentul a coincis şi cu serbarea celor 95 de ani de când armata română, condusă de Generalul Traian Moşoiu, a intrat în Oradea eliberând urbea de regimul bolşevic a lui Bela Kun, astfel că autorităţile i-au invitat pe cei prezenți la manifestarile ce urmau să aibă loc la ora 12:00, la statuia Generalului Traian Moşoiu din strada Armatei Române. Mai multe detalii despre istoria Generalului Traian Moșoiu și eliberarea Oradiei AICIiar fotografii de la dezvelire AICI.

 

Sebastian Ferchi