fbpx

Dragi părinți salvați-vă copiii de la înec, preveniți durerea, educați-i!

oradea, isu bihor, evenimente oradea, inec, copil, bihorÎn loc de durere, în familii pot fi momente de fericire dacă suntem prevăzători! 

 

01 Septembrie 2020

11:50

Mai țineți minte de câte ori v-am tot rugat să aveți grijă de bunăstarea copiilor? De câte ori am tot pomenit de prevenție pentru salvarea de vieți?

Mai venim și astăzi, deoarece cazul a doi copii, de 11 ani, din Șoimi, ieșiți la scăldat și scoși în stare de inconștiență din apele Crișului Negru, ne determină să facem asta.

În jurul orei 17:05, un apelant al Sistemului Unic 112, solicita intervenția echipajelor specializate în localitatea Șoimi, pentru salvarea a doi copii care fuseseră scoși din apele Crișului Negru, în stare de inconștiență, de către persoane aflate în apropiere.

ne informează comunicatul de presă trimis de Camelia Roșca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Crișana” Bihor.

Să vă rugăm să le vorbiți fiilor și fiicelor voastre despre cum se pot bucura în mod nepericulos de toate darurile naturii. Inclusiv de înotul în apele curgătoare ori stătătoare.

Învățați-i pe copii să se respecte pe sine împrietenindu-se cu precauția, cu buna apreciere, cu măsurarea propriilor puteri înainte să se arunce în apă.

Chiar și cei experimentați și vânjoși sunt luați prin surprindere de puterea apei, darămite niște suflete firave. Vă dorim să vă bucurați de rodul dragostei voastre până la adânci bătrâneți, însă ca bucuria să fie împlinită este important și necesar ca și voi, în calitate de părinți, să vorbiți cu odraslele voastre, să le spuneți și de nepăste, și de bucurii. Chiar să le spuneți un ferm „nu” cu dragostea blândă a unui părinte.

Necazul s-a abătut ieri, 31 August 2020, asupra celor doi prunci. Din fericire oamenii aflați în apropiere au reușit a-i scoate din negrele ape ale Crișului, iar echipajele chemate, în jurul orei 17:05, au putut acorda ajutorul necesar.

La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgență un echipaj de pompieri militari paramedici din cadrul Secției Beiuș și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care, după evaluarea de specialitate au constatat că unul din  băieți era conștient, iar celălalt în stare de semiconștiență, ambii prezentând stare de rău, grețuri și vărsături.

se mai precizează în același comunicat.

O poveste cu final fericit. Ulterior copiii au fost duși la spital pentru mai multe investigații și eventuale tratamente. Dar gândiți-vă și la toate celelalte cazuri care nu au fost atât de „fericite”. Vorbiți-le calm și cald dragilor voștri prunci, ca și ei, atunci când va fi cazul, să poată gândi cu calm și blândețe dacă „să facă ori să nu facă”.

Exemplul dat acasă poate clădi ori distruge o viață. 

 

Ioana Mădălina Ștefănică