fbpx

Dulceață de căpșuni – un răsfăț delicios

Culoare și gust!

 

05 Mai 2019

17:00

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 2 kg de căpşuni
  • 2 lămâi mici
  • 1.5 kg de zahăr
  • 500 ml de apă

Preparare:
Alegeţi căpşunile, le daţi jos codiţele verzi, apoi le spălaţi cu grijă în apă rece, de două – trei ori.
Când sunt bine spălate, le puneţi într-o sită să se scurgă apa de pe ele.
Puneţi, la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în cratiţă, până se topeşte zahărul.
Când zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi în compoziţie până se leagă ca şi un sirop.
Când este gata siropul, adăugaţi căpşunile si fierbeţi compoziţia 15 minute.
Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.
Dulceaţa de căpşuni, cu aroma şi culoarea ei caldă, vă va îmbia din cămară în zilele reci de iarnă.
Poftă bună!

Monica Marton