fbpx

Duminică, concert coral în Sinagoga Zion

Invitație la o oră de înălțare sufletească, la ceas de seară.

 

07 Iunie 2019

10:32

Facultatea de Arte a Universității din Oradea, Departamentul Muzică, ne invită la un concert coral de muzică sacră, ce va avea loc în Sinagoga Neologă Sion (str. Independenței, nr. 22), Duminică, 09 iunie 2019, de la ora 18:00.

Concertul se înscrie în rândul manifestărilor cultural-artistice din în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Sacră „Vox Domini”, organizat de Facultatea de Arte a Universității din Oradea, Departamentul Muzică. Festivalul, aflat la cea de-a VII-a ediție, aduce în fața publicului meloman o serie de concerte de muzică sacră, în care studenți, absolvenți, soliști consacrați, dar și formațiuni corale și instrumentale redau bogatul repertoriu muzical sacru, din toate perioadele muzicale, dorind să evoce spiritualitatea universală transpusă în muzică și să sensibilizeze publicul iubitor al acestui gen.

Concertul va cuprinde prelucrări de factură sacră din repertoriul coral național (C. Porumbescu, M. Cuteanu, Gh. P. Brănești, Gh. Cucu, F. Hubic, T. Jarda) și din cel internațional (O. Gjeilo, A. Lotti, S. Rahmaninov, G. P. da Palestrina, C. Monteverdi), în interpretarea Corului Facultății de Arte, Departamentul Muzică și a Corului de Cameră „Voces” Oradea, ambele dirijate de lect. univ. dr. Carmen Rus, cadru didactic în cadrul Facultății de Arte din Oradea. Cele două formațiuni corale își propun să creeze un ambient muzical deosebit, prin caracterul deosebit al prelucrărilor alese și prin sensibilitatea interpretării.