fbpx

După Crăciun, nefuncționalul coș de fum al CET II va fi aruncat în aer!

sursa: panoramio.com

Cadou de Anul Nou!

 

21 Decembrie 2016

15:00

E oficial: CET II Oradea se pregătește de dizolvare! Lucrările de demolare au fost demarate începând cu data de 05 Decembrie 2016, când firma OGS Consulting Exploziv SRL Hunedoara a început lucrările de pregătire în vederea demolării coşului de fum aflat pe platforma CET II Oradea.

Data demolării, cu material exploziv, a fost stabilită pentru Miercuri, 28 Decembrie 2016, în intervalul orar 15:30 – 16:00.

Proprietarul, Aloref SRL, și OGS Consulting Exploziv SRL, executantul, au anunţat că demolarea coşului de fum cu înălţimea de 160 m se va face respectându-se prevederile legale în vigoare, cu ajutorul IPJ Bihor – Serviciul Explozivi, Poliţia Locală Oradea și Poliţia Rutieră.

Circulaţia pe şoseaua de centură va fi oprită, pentru o perioadă de 5 minute, între cele două corpuri de clădire ce delimitează CET II Oradea.

CET II Oradea a fost cumpărat la licitaţie, în 2015, de Aloref Alba Iulia şi de Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării Termoelectrica SA Bucureşti.

În Ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea, a fost încheiat un protocol care prevede demolarea/demontarea/dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor din CET II spre valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a halei.

Protocolul prevede şi colaborarea cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial și atragerea noilor investitori.

 

Diana Maria Danciu