fbpx

După Paște, încep lucrările de înlocuire a pavajului din Vulturul Negru!

Pasajul vulturul negru renovarii 017În speranța unui rezultat mai mulțumitor?!

 

28 Aprilie 2016

14:00

Vulturul Negru își schimbă penajul în începutul primăverii 2016. Supus renovărilor, de ceva vreme încoace, acum ni se dă de știre că lucrările de înlocuire a pavajului stau să primească startul. Vorbim de refacerea pavajului cu model floral realizat de firma Marconst, în 2013, lucrare care a fost refuzată de municipalitate din cauza viciilor de execuție.

Începând de săptămâna viitoare, se va trece la înlocuirea pavajului „defect” cu unul din marmură și granit.

După ce constructorii și restauratorii vor termina montarea pavajului și refacerea picturii dinspre Piața Unirii, vor trece la etapa următoare: montarea schelelor sub cupola din mijlocul pasajului şi pe culoarul dinspre Vasile Alecsandri, unde au de făcut același lucru.

Lucrările de montare a pavajului sunt realizate de asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti şi Porfido ed Arte Consorzio Stabile del Trentino pentru suma de 1.667.453,93 lei, care au termen de finalizare data de 15 Iunie 2016.

Vestea bună este că s-au restaurat 200 mp din pictura originală a cupolei pasajului şi a pereţilor aferenţi. De asemenea, continuă lucrările de înnoire a paramentului exterior şi învelitorilor aferente Palatului Vulturul Negru.

 

Laura Luțai