fbpx

E oficial: Oradea cumpără energie electrică de la RCS – RDS

sursa foto: wacatalyst.org

sursa foto: wacatalyst.org

Curent mai ieftin pentru administrația orădeană.

 

14 Decembrie 2015

12:00

Anunțată cu multă vervă dorința municipalității de a schimba furnizorul de curent, din cauza unui preț mai bun, iată că a ajuns să se și împlinească.

În 2016 asocierea formată din Municipiul Oradea (energia electrică aferentă clădirilor proprii), Administraţia Imobiliară Oradea (inclusiv unitățile de învățământ), Administraţia Socială Comunitară Oradea, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal „dr. Gavril Curteanu”, Termoficare SA Oradea și Administrația Domeniului Public SA Oradea va fi alimentată cu energie electrică de compania RCS – RDS. 

Economia realizată în decursul unui an calendaristic este de aproximativ 500.000 lei cu TVA.

În data de 11 Decembrie 2015, a avut loc Bursa Română de Mărfuri – Cluj Napoca (BRM), când s-a obținut un preț de 140 lei fără TVA pentru 1 MWh, față de cel actual de 163 lei/MWh. 

Faptul că achiziţia s-a derulat prin BRM ne-a fost de folos. Preţul obţinut a fost sub nivelul estimat şi totul a decurs mult mai repede.

transmite Manuela Maghiar, şeful Serviciului Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

Cantitatea estimată de curent care a făcut obiectul prezentei achiziţii este de 17.750 MWh şi cuprinde:

  • 15.900 MWh – joasă tensiune
  • 1.850 MWh – medie tensiune

Contractul va fi semnat pentru intervalul Ianuarie – Decembrie 2016, cu posibilitatea prelungirii, prin act adițional, pentru încă 4 luni aîn 2017!

Ciprian Costa