fbpx

ECOTOP a lansat un nou proiect de mediu

natura munti verdeOrganiza╚Ťia de mediu ECOTOP deruleaz─â un proiect ce are drept scop implicarea tinerilor ╚Öi protejarea naturii.

 

15 Mai 2013

09:08

├Äncep├ónd cu 01 Mai 2013 ECOTOP a ├«nceput un nou─â ac╚Ťiune de mediu cu titlul ÔÇ×├Ändr─âzne╚Öte s─â descoperiÔÇŁ. Scopul acestui nou proiect este de┬ácon┼čtientizare a tineretului din zona rural─â cu privire la importan┼úa pentru comunitate a unui sit Natura 2000 prin implicarea ├«n activit─â┼úi de tip ÔÇ×junior rangerÔÇŁ.

Vor fi derulate urm─âtoarele activit─â╚Ťi:

  • Prezentarea ini┼úiativei ├«n cadrul unor ├«nt├ólniri organizate ├«n ┼čcolile din comunit─â┼úile selectate
  • Promovarea ├«n r├óndul tinerilor grupului ┼úint─â a necesit─â┼úii voluntariatului ├«n protec┼úia mediului
  • Organizarea de sesiuni de formare pentru tinerii care vor s─â se implice ├«n acest tip de activit─â┼úi pe diferite teme
  • Preg─âtirea unor grupuri de tineri din ┼čcolile desemnate s─â participe la activit─â┼úi, dornici s─â devin─â junior rangeri

Activitatea membrilor ECOTOP se va desf─â╚Öura ├«ntr-o prim─â etap─â ├«n 5 localit─â╚Ťi din zona Mun╚Ťilor Piatra Craiului, urm├ónd ca rezultatul s─â fie┬ácrearea unui grup Junior Ranger care va activa ├«n areal, afiliat Asocia╚Ťiei Rangerilor din Romania. Cea de-a doua etap─â a proiectului va consta ├«n organizarea a dou─â tabere de educa╚Ťie, fiecare de c├óte 6 zile, la Dami╚Ö.

Aceast─â ac╚Ťiune de promovare ╚Öi protejare a mediului este finan╚Ťat─â de┬áFunda╚Ťia pentru Parteneriat ╚Öi MOL Rom├ónia, ├«n cadrul programului Spa╚Ťii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â