fbpx

FC Bihor a intrat in saisprezecimile Cupei Romaniei

fc bihor hidiselFormația orădeană de fotbal FC Bihor s-a calificat în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României Timișoreana.

 

12 Septembrie 2013

08:02

Miercuri seara, 11 Septembrie 2013, s-a impus la Hidișelul de Sus, în fața formației locale FC, într-un meci ce a contat pentru turul al V-lea al competiției.

„Roș-albaștrii” s-au impus cu scorul de 3-1 după prelungiri. După timpul regulamentar de joc, de 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Partida s-a desfășurat pe un teren mic și denivelat, jucătorilor orădeni trebuindu-le o repriză ca să se adapteze noilor condiții de joc. Tocmai de aceea, dar și datorită entuziasmului gazdelor, acestea i-au surprins în prima jumătate a confruntării pe orădeni cu câteva atacuri periculoase, de partea cealaltă, Hadăr ripostând, cu o lovitură de cap, din 6 metri, peste poartă.

Scorul s-a deschis în repriza a doua, în minutul 60, când, în urma unei lovituri libere executate de gazde, de pe partea dreaptă, prin Fărcuța, Agiurgioaiei, a înscris, deviind din careu în dreapta portarului Sălăjan. Nu au trecut decât trei minute și în minutul 63, FC Bihor a restabilit egalitatea, prin Raymond Lukacs. Mai întâi a șutat Bic, mingea a fost respinsă până la R. Lukacs, care din careu l-a învins pe portarul gazdelor, Barabas.

Deși în repriza a doua FC Bihor a dominat jocul, gazdele părând a fi căzute fizic, nu s-a mai înscris, cu toate că orădenii au obținut o lovitură de la 11 metri, prin același R. Lukacs, după un fault în careu a lui Cosmin Giura. Penalty-ul a fost executat tot de R. Lukacs, însă a respins portarul, iar mai apoi șutul atacantului orădean l-a țintuit pe acesta.

Fiindcă s-a încheiat cu 1-1 cele 90 de minute de joc, s-a trecut la prelungiri, având în vedere că era un meci eliminatoriu.

După prima repriză, de 15 minute, a prelungirilor, care a fost ceva mai echilibrată, FC Bihor a trecut în avantaj în minutul 108, când a înscris Sfârlea, cu un șut sub transversală din interiorul careului. Lovitura de final a dat-o însă Zsombor Lukacs, care a marcat în minutul 114, după ce a fost angajat pe partea dreaptă în suprafața de pedeapsă a gazdelor.

FC Bihor s-a impus în cele din urmă meritat, cu toate că a avut de întâmpinat și o anumită ostilitate din partea suporterilor gazdelor, lucru de neînțeles, având în vedere că se întâlneau două echipe din același județ, iar FC Bihor este echipa fanion a județului.

 

A fost un meci specific de Cupa României. Gazdele au jucat cu ambiție, dar până la urmă noi am reușit să câștigăm. Ne-am creat ocazii, dar am ratat. Am reușit să marcam doar în minutele de prelungire, dar ceea ce urmează, jocul de la Vâlcea, e cel mai important

a declarat după joc, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

 

A fost un meci greu, cu o echipă bună, care știe să abordeze foarte bine meciurile de pe teren propriu, știe să folosească terenul propriu, o echipă care merită felicitări pentru parcursul bun de până acum în Cupa României. A fost un teren greu, un teren pe care e mai greu să construiești. Au fost avantajate gazdele, care sunt obișnuite, dar una peste alta, e bine că am reușit să ne calificăm, chiar dacă am făcut-o după prelungiri

a declarat președintele clubului FC Bihor, Șerban Morcan.

 

A fost cum ne așteptam, un meci foarte greu, din cauza terenului. Pe un asemenea teren valorile se echilibrează. Diferența se face la faze fixe, cum au și marcat ei, cred că doar așa puteau să marcheze. Noi am avut o reacție bună după golul lor și mă bucur că am trecut mai departe. Ne-am îndeplinit obiectivul, să întâlnim o echipă de liga I. Suntem la a doua victorie în acest debut de sezon și deși anumiți oameni nu prea au încredere în noi, noi vrem s-o ținem tot așa, suntem un grup frumos, unit și cred că asta face diferența. Nu avem individualități foarte mari, suntem o echipă nou formată, care ne știm drumul. Suntem doar noi în vestiar și conducerea, în rest, greu. Sperăm să-i aducem și pe spectatori alături de noi. Noi dorim să fie alături de noi, dar astăzi s-a văzut și la Hidișel că nu prea sunt alături de noi

a precizat mijlocașul orădean.

În meciul de la Hidișelul de Sus, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Sălăjan – Letan, Fl. Lazăr, Mintaș, Lupu – A. Achim, Ov. Bic, Sfârlea – Ov. Popa (min. 85 Z. Lukacs), Hadăr (min. 46 R. Lukacs) și Nichita (min. 46 Haș).

De partea cealaltă, pentru FC Hidișel au jucat: Barabas – Bulz, Pocian, Ciuciu, C. Giura (min. 109 I. Paul) – R. Giura, Cozac, Fărcuța, Țepele (min. 54 Sundas) – Agiurgioaiei (min. 96 Ungur) și Neaga.

 

Florin Mihalca