fbpx

FC Bihor a invins la Targu Mures

Fc_Bihor_-_Targul_Mures_07FC Bihor s-a impus cu 1-0 la Tg. Mureș, printr-un gol marcat de Mintaș.

22 Martie 2014

16:20

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a obținut o victorie foarte importantă sâmbătă, la Târgu Mureș, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii a II-a, Seria a II-a. Jucătorii orădeni s-au impus cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de fundașul central Bogdan Mintaș.

Lipsit de aportul căpitanului Florin Lazăr, suspendat, dar și a mijlocașului ofensiv Sebastian Ianc, accidentat, antrenorul Alexandru Pelici a început partida cu anumite modificări față de jocurile anterioare, titularizându-i pe Mintaș, M. Stancu și Cr. Cigan, în timp ce Mihuț, R. Lukacs sau Sorian au rămas pe bancă.

Chiar dacă gazdele, care veneau după o înfrângere la Slatina și nu concepeau altceva decât victoria, au început mai bine, având posesia în primele 20 de minute, cei mai periculoși, pe contraatac, au fost bihoreni, care în minutul 33 au obținut o lovitură de colț, după o incursiune a lui Fl. Pop pe partea dreaptă, încheiată cu o centrare la 6 metri de poartă, de unde, din fața lui Hadăr, L. Szilagyi a respins în corner. Lovitura de colț ce a urmat a fost transformată în gol de FC Bihor, care a marcat prin Bogdan Mintaș, cel care a șutat imparabil din interiorul careului mic și deși se afla în unghi a reușit să-l învingă pe portarul Botoșer.

După primirea golului, gazdele au revenit în atac, iar în minutul 44 au trimis chiar mingea în poartă, prin Hora, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În repriza a doua jocul a devenit ceva mai aprig, gazdele alergând după revenirea pe tabelă, iar orădenii ripostând periculos pe contraatac. Astfel, în minutul 52 FC Bihor putea face 2-0, dar după o lovitură de colț, R. Lukacs, intrat la pauză, a reluat cu capul din 6 metri, puțin pe lângă poartă. Apoi, în replică,  în minutul 60, N’Doye a făcut o fază superbă, dar şutul acestuia a fost respins cu o paradă superbă de către Smaranda, portarul orădenilor făcând un joc foarte bun din nou.

FC Bihor putea să se desprindă pe tabela de marcaj și în minutul 70, când și-a creat o dublă ocazie, în aceeaşi fază. A fost mai întâi un contraatac, purtat de Fl. Pop, care a expediat un şut bine plasat, dar portarul Botoşer a respins spre mijlocul careului, de unde Achim şutează în bară.

Finalul de joc a găsit echipa gazdă asediind careul de 16 al bihorenilor, dar evoluția acestora, care au fost foarte bine organizați, pe lângă portar și fundașii centrali, Mintaș și Pascariu având o evoluție foarte bună, a făcut ca tabela să rămână nemodificată până la ultimul fluier al arbitrului, care a consfințit o victorie foarte importantă pentru FC Bihor, în contextul și celorlalte rezultate înregistrate în această etapă, în care, printre altele, și UTA și CS Mioveni s-au impus în deplasare și care, de asemenea, au obținut puncte prețioase.

 

ASA Tg. Mureș – FC Bihor 0-1(0-1)

A marcat: B. Mintaș (min. 34)

ASA Tg. Mureș: Botoşer – Hanca, Gugu (min. 76 Al. Dan), Heil (min. 46 Huiban), L. Szilagyi (cpt.) – N’Doye, Băcilă (min. 65 Turcu) – Hora, Voiculeţ, Sepsi – Amauri. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Bihor: Smaranda (cpt.) – Letan, Mintaş, Pascariu, Achim – Străuţ, M. Stancu – Fl. Pop, M. Popa (min. 58 Sorian), Cr. Cigan (min. 68 Mihuț) – Hadăr (min. 46 R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte) – Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).


În etapa viitoare, FC Bihor va evolua Miercuri, 26 Martie 2014, de la ora 15:00, pe teren propriu, în compania echipei Olimpia Satu Mare.

 

Florin Mihalca