fbpx

FC Bihor a plecat din nou capul

fc bihor jucatoriFC Bihor continuă să fie înfrânt de echipele adverse.

 

23 Noiembrie 2013

15:48

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a cedat astăzi, 23 Noiembrie 2013, pe teren propriu, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, jocul susținut în cadrul etapei a XIII-a a Ligii a II-a în compania formației CSM Rm. Vâlcea, cu scorul de 0-1.

FC Bihor a început foarte bine partida și a avut un forcing în primele zece minute, în care și-a dominat cu autoritate adversarul. De altfel, întreaga primă repriză a fost reușită pentru orădeni, care în aceste 45 de minute au realizat unul dintre cele mai bune jocuri ale sezonului.

În minutul 8, şutul lui Raymond Lukacs a fost blocat de portarul vâlcenilor, Matache. Mingea a ajuns apoi la  Sfârlea, care din 14 metri a trimis spre poartă goală, dar Pârvulescu a reușit să se interpună și să respingă de pe linia porţii.

În minutul 37, FC Bihor și-a creat o altă ocazie bună, după șutul de la distanță a lui M. Popa, scos de sub transversală de portarul Matache. Lovitura de colț ce a urmat, executată de Sfârlea de pe partea dreaptă, a fost reluată cu capul din 8 metri de același Mădălin Popa, peste poartă.

Pentru oaspeți cea mai clară ocazie a apărut în ultimul minut al primei reprize, când Cataramă a executat o lovitură liberă de la 17 metri din poziție centrală, prin zid, dar puțin și pe lângă poartă.

După pauză, oaspeții au revenit ceva mai hotărâți de la vestiare, însă prima ocazie mai periculoasă a reprizei secunde tot orădenilor le-a aparținut, în minutul 48, când Mihuț a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, de pe dreapta, iar C. Pârvulescu era să trimită în proprie poartă, dar a respins în corner. Replica vâlceană a venit în minutul 51, când același V. Cataramă a trimis de la 22 de metri în bara transversală.

În minutul 55, tot oaspeți au fost mai periculoși, dar șutul centrare de pe stânga a lui S. Negruț a fost scos din fața porți de R. Lupu.

O fază importantă a meciului s-a petrecut în minutul 58, când atacantul R. Lukacs a căzut în careul advers în urma unui duel cu un adversar, dar arbitrul clujean Horațiu Feșnic i-a arătat cartonașul galben pe motiv de simulare și cum în prima repriză a mai primit unul, l-a văzut și pe cel roșu, lăsându-și echipa în inferioritate numerică.

După acest moment, deși orădenii și-au dorit mai mult, superioritatea numerică a vâlcenilor și-a spus cuvântul , astfel că în minutul 80 au reușit să deschidă scorul, prin S. Negruț, cu un șut puternic, la semiînălțime, de la 14 metri, în urma unei lovituri de colț.

Chiar dacă în ultimele 10 minute orădenii s-au grăbit să înscrie și să egaleze, nu au mai reușit nimic, astfel, s-au văzut învinși, într-un joc în care-și puneau mari speranțe și în care în prima repriză chiar au dat impresia că pot obține un rezultat bun.

 

A fost un meci în care am avut determinare. Am avut o primă repriză bună, dar consider că echilibrul s-a rupt la eliminarea lui Lukacs. A primit primul galben foarte ușor, al doilea, la fel, iar de acolo, jocul a luat o întorsătură nefavorabilă pentru noi. A doua repriză, Vâlcea ne-a pus sub presiune și a reușit să marcheze.

a declarat, după meci, tehnicianul orădean, Gheorghe Ghiț.

 

Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm astăzi trei puncte aici. Sunt trei puncte foarte importante în economia clasamentului. Îmi pare rău de fosta mea echipă, dar asta este viața, acestea este fotbalul. Mă interesează mai puțin ce se întâmplă acum la FC Bihor. Știam că vom avea un meci foarte greu, fiindcă FC Bihor este în criză de puncte.

a precizat, la rândul său, tehnicianul vâlcenilor, Claudiu Niculescu.

FC Bihor Oradea – CSM Rm. Vâlcea  0-1 (0-0)
A marcat:
S. Negruț (min. 80)

FC Bihor: Smaranda – Mihuţ (min. 68 Hadăr), Letan, Fl. Lazăr (cpt.), R. Lupu – Bic, A. Achim, M. Popa, Sfârlea (min. 87 Z. Lukacs) – Fl. Pop și R. Lukacs (min. 58 eliminat). Antrenor: Gheorghe Ghiţ

CSM Rm. Vâlcea: Matache – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Cataramă (min. 64 Ad. Stoica), B. Geantă, Bărbulescu (min. 46 Ov. Popescu), Cârstoiu – Negruţ, Arnăutu (min. 61 D. Iancu). Antrenor: Claudiu Niculescu

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic – Alexandru Cerei şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (toţi din Cluj-Napoca).

 

Florin Mihalca