fbpx

Festival ECO in Diosig. Verde pentru Viata. FOTO

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria Diosig a învățat că ecologia, copiii și educația sunt șansa viitorului nostru.

 

08 Octombrie 2013

18:37

În cadrul proiectului „Verde pentru viață” inițiat de Primăria Diosig în colaborare cu școala din localitate și Eco Bihor, copiii și elevii au învățat că reciclarea aduce numai răsplată. De la începutul anului și până acum școlarilor le-a fost prezentată importanța colectării selective.

Scopul programului este acela de a promova colectarea selectivă a deșeurilor în rândul elevilor, dar și al localnicilor, prin zece activități diferite: campanie de informare pentru elevi, elaborare de afișe, pliante, organizarea unei expoziții de obiecte realizate din materiale reciclabile, ecologizarea și amenajarea unui spațiu verde în curtea școlii, festival ECO, colectare și predare deșeuri reciclabile (PET și hârtie), meniu Eco pentru o alimentație sănătoasă, marșul mobilității – defilare pe străzile comunei, drumeții cu tematică ecologică la baraj, pădure, organizarea unei conferințe de incheiere a proiectului.

se menționează în comunicatul transmis de organizatori.

După faptă urmează și răsplată: clasele de elevi a V-a C îndrumător Kun Karola, respectiv elevii clasei a VIII-a D, îndrumător Pataki Csilla, vor merge un weekend la început de Noiembrie în excursie la Arieșeni pentru tona de deșeuri pe care au reușit să o adune.

Mai mult decât atât pe 31 Octombrie a.c la Diosig se va organiza și un Festival ECO, în care sunt trecute în agendă diferite evenimente printre care și un fashion show, cu prezentarea unei colecții de îmbrăcăminte eco realizată de către elevi din materiale reciclabile. În total campania a inclus participarea a 9 clase, 2 clase primare și 7 gimnaziale.

Prin acțiunea lor copiii au învățat oamenii mari și Primăria din Diosig că șansa viitorului nostru este grija pentru mediu. Primarul comunei, Mados Attila, a și declarat că:

educația ecologică a noilor generații este extrem de importantă pentru a putea avea un mediu înconjurător sănătos și estetic.

 

Ioana Mădălina Ștefănică