fbpx

Festivalul „D’ale porcului” a desemnat câștigătorii anului 2018!

imagine porc

sursa: Facebook

După multă muncă, urmează recompensa.

 

19 Februarie 2018

16:30

Sâmbătă, 17 Februarie 2018, în parcarea ERA Shopping Park Oradea a avut loc concursul de preparare tradiţională a porcului, între comunele din Bihor, „D’ale porcului”.

În cadrul concursului, 22 de echipe din județul Bihor, alături de două echipe din Ungaria s-au întrecut pentru a afla care este cea mai pricepută la prepararea delicateselor și cine va fi câștigătoarea marelui trofeu: un porc sculptat în lemn, creaţie originală din anul 2014 a artistului popular Radu Lazăr, din comuna Dobreşti, judeţul Bihor, trofeu care se transmite de la an la an câștigătorilor.

În urma jurizării bucatelor, marele trofeu a fost desemnat comunei Sânmartin care a învins echipa comunei Sântandrei, campioană în ultimii doi ani. Alte premii s-au acordat pentru:

 

  • Cea mai bună pălincă – echipa Girişu de Criş (Locul I), Sânmartin (Locul II), Borş şi Sântandrei (Locul III)
  • Cei mai buni cârnaţi – echipa Girişu de Criş (Locul I), Valea lui Mihai (locul II), Sânmartin şi Avram Iancu (Locul III)
  • Cei mai buni caltaboşi – echipa Oşorhei (Locul I), Avram Iancu şi Valea lui Mihai (Locul II), Sântandrei şi Borş (Locul III)
  • Cel mai bun toroş – echipa Valea lui Mihai (Locul I), Avram Iancu şi Sântandrei (Locul II), Oşorhei (Locul III)
  • Cel mai bun preparat local – echipa Avram Iancu (Locul I), Sântandrei (Locul II), Valea lui Mihai (Locul III)
  • Premii speciale – echipelor din localităţile maghiare, respectiv Ocolului Silvic „Sf. Maria” din Oradea

Paula Dreve

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *