Festivalul „D’ale porcului” a desemnat câștigătorii celei de-a V-a ediţie!
După multă muncă, urmează recompensa.
26 Noiembrie 2018
13:35
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, în parcarea ERA Shopping Park Oradea a avut loc concursul de preparare tradiţională a porcului, între comunele din Bihor, „D’ale porcului”.
În cadrul concursului, 14 echipe din județul Bihor, una din Satu Mare, alături de două echipe din Ungaria s-au întrecut pentru a afla care este cea mai pricepută la prepararea delicateselor și cine va fi câștigătoarea marelui trofeu: un porc sculptat în lemn, creaţie originală din anul 2014 a artistului popular Radu Lazăr, din comuna Dobreşti, judeţul Bihor, trofeu care se transmite de la an la an câștigătorilor.
În urma jurizării bucatelor, marele trofeu a fost desemnat comunei Oşorhei. Alte premii s-au acordat pentru:
- Cea mai bună pălincă – echipa Căuaş din Satu Mare
- Cei mai buni cârnaţi – echipa Pomezeu din Bihor
- Cei mai buni caltaboşi – echipa Körösnagyharsány din Ungaria
- Cel mai bun toroş – echipa Oşorhei din Bihor
- Cel mai bun preparat local – echipa Valea lui Mihai din Bihor
Anul acesta, bucătarii și-au propus să intre în Cartea Recordurilor cu „Cel mai lung caltaboş din lume” şi au şi reuşit, preparând un caltaboş cu o lungime de 208,2 m.
Paula Dreve