fbpx

Festivalul slovac din Valea Cerului, în fotografii inedite

foto: Varga Erzsébet Mandy

Tradițiile slovace, în imagini.

 

08 August 2019

10:00

 

Clubul Fotografic Nufărul, prin Galeria „Ștefan Vilidár István” – Centru Expozițional EFA pregătește o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, pe simezele din Cetatea Oradea vor fi instalate fotografii monochrom și color, realizate de către doi membrii ai Asociației Internaționale „Euro Foto Art”: Varga Erzsébet Mandy și Ștefan Tóth AFIAP. Expoziția de grup este alcătuită din 45 de fotografii realizate cu ocazia deplasării de creație efectuată la ediția a XV-a a Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac „Mládežnícky Folklórny Čerpotok”, care a avut loc în perioada 20 – 21 Iulie 2019 în Valea Cerului, județul Bihor. Prin acestea vor putea fi descoperite o parte din tradițiile slovace de pe tot cuprinsul teritoriilor locuite de aceștia.

Vernisajul expoziției va avea loc Vineri, 09 Iulie 2019, la ora 18:00 în prezența autorilor în cunoscuta Galerie din Corpul C (etajul I) al Cetății orădene. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de cântăreața de muzică populară Sarolta Merka, care va interpreta mai multe cântece slovace.

Expoziția personală organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural și Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului până la data de 22 August 2019, între orele 08:00 – 20:00, accesul fiind gratuit.